"Neşeli ol hayatını yaşa" mozaiği Paris'te tanıtılacak

- Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından üzerinde "Neşeli ol hayatını yaşa" yazılı mesaj bulunan Roma dönemine ait mozaiğin görsel materyalleri, Paris'te UNESCO binasında sergilenecek - Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş: "Hatay'ın binlerce yıllık özelliklerini bulduğumuz eserlerle yurt dışında etkili tanıtımlar yapmak, her yönüyle Hatay'ı ve Anadolu'yu anlatmak istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Neşeli ol hayatını yaşa" mozaiği Paris'te tanıtılacak

HATAY (AA) - Hatay'da, teleferik inşaatı sırasında tesadüf eseri kalıntılar bulunması üzerine 3 yıl önce başlatılan kurtarma kazılarıyla ortaya çıkarılan Roma dönemine ait mozaik, Paris'te özel lansmanla tanıtılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Anadolu'nun mozaiklerini tüm dünyaya tanıtmayı amaçlayan ONE Derneği'nin "Mozaik Yolu" projesi kapsamında, İsviçre ve Venedik'in ardından 25 Ekim'de Paris'te özel bir lansman düzenleneceği belirtildi.

Mozaiğin görsel materyallerinin Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Paris'te sergileneceği aktarılan açıklamada, mozaiğin, lansmana katılacak UNESCO delegelerine, uluslararası yatırımcılara, akademisyen, sanatçılara, sanata yatırım yapan kuruluşlara ve diplomatik çevrelere tanıtılacağı bildirildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Türkiye'de bir benzeri olmayan, dünyada ise nadir eserlerden biri sayılan "Neşeli ol hayatını yaşa" yazılı mozaiğin görsellerinin Paris'te büyük ilgi göreceğine inandığını belirtti.

Mozaiğin uluslararası bir platformda tanıtımının, Anadolu'nun sahip olduğu tarihi mirasın zenginliğine ve bölgeye yönelik kültür turizmine büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Savaş, şöyle devam etti:

''Bulunan eser, binlerce yıl öncesinde dahi Hatay'ın barış ve huzur kenti olduğunu bize kanıtlıyor. Bugün sınır komşumuz Suriye'de yaşanan olaylardan en çok etkilenen illerin başında Hatay gelmesine rağmen, ilimizde huzuru ya da barışı bozacak ciddi bir olay yaşanmamıştır. Bunun sebebi bu topraklarda yatan hoşgörü kültürüdür. Hatay'ın binlerce yıllık özelliklerini bulduğumuz eserlerle yurt dışında etkili tanıtımlar yapmak, her yönüyle Hatay'ı ve Anadolu'yu anlatmak istiyoruz. Paris'te yapacağımız bu tanıtım inanıyorum ki başta UNESCO delegeleri olmak üzere diğer tüm katılımcılarda farklı bir heyecan uyandıracaktır."

Lütfü Savaş, Paris'te düzenlenecek etkinlikte UNESCO delegelerini ve katılımcıları Hatay'a davet edeceklerini de kaydetti.

Yorumlar