Muğla Mevlevîliği, Mevlânâ ve Şâhidi Konferansı

Muğla Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) ve Metinbilim Enstitüsü Derneği işbirliğinde düzenlenen ‘Muğla Mevlevîliği, Mevlânâ ve Şâhidi’ konferansı MSKÜ AKM salonunda düzenlendi. Konferans, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Şâhidi...

Google Haberlere Abone ol
Muğla Mevlevîliği, Mevlânâ ve Şâhidi Konferansı

Muğla Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) ve Metinbilim Enstitüsü Derneği işbirliğinde düzenlenen ‘Muğla Mevlevîliği, Mevlânâ ve Şâhidi’ konferansı MSKÜ AKM salonunda düzenlendi. Konferans, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Şâhidi ile ilgili eğitici kısa filmin izlenmesiyle başlarken, konferans, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz’ün sunumuyla devam etti.

Mevlânâ’nın 744. Vuslat Yıldönümü sebebiyle Şeb-i Arus törenleri ile aynı haftada düzenlenen konferansta Mevlânâ’nın öğretileri, hoşgörüsü, eğitim metodolojisi ve bunun Muğla’ya yansıması katılımcılara aktarıldı. Muğla Mevleviliğinin önemli isimlerinden olan ve 13 eseri bulunan Muğlalı İbrahim Şâhidi Dede de tüm yönleriyle tanıtıldı.

Etkinlikle ilgili konuşan BİLSEM Müdürü Bekir Cevizci, “Medeniyetlerin oluşumunda bazı bilge kişilerin fikirleri maya görevi görmüştür. Yaşadığı devirde Mevlânâ, düşünceleriyle sadece yaşadığı coğrafyayı değil, tüm dünyadan kendisini tanımayan insanları da aydınlatmıştır. Yine Muğlalı İbrahim Şâhidî de devrinin önemli bilim ve eğitim insanları içerisindedir” dedi.

Yorumlar