MTTB'liler "Sevda Kuşun Kanadında" setini ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) üyeleri, TRT 1'de yayımlanan "Sevda Kuşun Kanadında" isimli dönem dizisinin setini ziyaret etti. Konuya...

Google Haberlere Abone ol
MTTB'liler "Sevda Kuşun Kanadında" setini ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) üyeleri, TRT 1'de yayımlanan "Sevda Kuşun Kanadında" isimli dönem dizisinin setini ziyaret etti.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, eski ve yeni MTTB üyeleri, Türkiye'nin 1970'li yıllarını ekrana getiren dizinin, İstanbul Göktürk'teki platosunu gezdi.

Dizinin yapımcısı ve aynı zamanda genel yönetmeni Mesut Uçakan, Birlik Vakfı İstanbul Şube Başkanı ve eski MTTB'li Hüseyin Öztürk'ün başkanlığındaki heyete çekim mekanlarını gezdirdi. Dizi ekibiyle de bir araya gelen konuklar, oyuncularla sohbet etme imkanı buldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uçakan, kendisinin de MTTB kökenli olduğunu ve içinden çıkan bir hareketin dizisini çekmenin kendisini heyecanlandırdığını kaydetti.

Uçakan, o neslin gerçekten idealist olduğuna işaret ederek, "Anarşiye kaymadı ve nihayet geleceğin iktidarını kurdu. O idealist nesli gençlere anlatmaya çaba sarf ediyoruz. Birlik Vakfı şu anda MTTB'yi temsil ediyor. Buraya gelmiş olmalarına sevindim. Ne kadar zor bir iş olduğuna şahit oldular. Bu dizi bir başlangıçtı. Elbette kusurlarımız oldu. Her başlangıç zordur. Böyle bir dizinin Türk televizyon sektöründe büyük ve cesur bir çıkış olduğunu görmek lazım." ifadelerine yer verdi.

Gençliğinde MTTB'li gençler arasında yer aldığını aktaran Öztürk de diziyi izlediğinde gençlik yıllarına gittiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Hakikaten bu dizide de o neslin yaşadığı mücadeleler, bugüne kadar nasıl geldik, onlar anlatılıyor. Bundan dolayı da ben diziyi çekenlere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ben şahsen bu konuda geçmişimle övünüyorum kişisel olarak. Çünkü MTTB bir tarihtir. Türkiye'nin kaderine imza atmış bir kurumdur. Buradan yetişenler şu anda bu devleti bu ülkeyi yönetiyorlar. Bunlarla da iftihar ediyoruz. Biz de gıpta ile izliyoruz. İzlenmesi de gerekir. Çünkü MTTB neslini yeni nesil bilmiyor. Bunların tanınması yönünden çok büyük faydası var."

MTTB Genel Başkan Yardımcısı Cemil Koç da dizinin yayınlanmasından sonra gençlerin birliğe ilgisinin arttığını aktararak, "Bizler MTTB mensupları olarak bu zamana kadar büyüklerimizden MTTB'li yıllarını dinledik. Şimdi bunu dizimizde de görme fırsatı yakaladık. Aynı zamanda bu yıl 100. yılımızı kutlamamız hasebiyle de MTTB'ye ayrı bir ilgi heyecan var. O yıllar zor yıllardı. Tabii o yıllarda yaşanan şeyler farklı. Çok şükür şu anda bizler rahatız ama yıllar değişse de ruhlar aynı kalıyor." görüşlerine yer verdi.

Maneviyatçı Sanatçılar Derneği Başkanı ve yönetmen İsmail Yeşilbağ da eski bir MTTB'li olarak diziyi ilgiyle takip ettiğini ve gençlik dönemlerinde yaşadığı sıkıntıları tekrar hatırladığını bildirdi.

MTTB'de 1980 öncesi yaşadıklarını, diziyle tekrar hatırladığını kaydeden Yeşilbağ, Birlik Vakfı mensuplarına eski ve yeni MTTP'lilerin bu diziye sahip çıkmaları tavsiyesinde bulundu.

Yorumlar