Motorlu kuryenin sıra dışı iş arkadaşı

- Hayatını 20 yıldır motorlu kuryelik yaparak sürdüren Murat Özgen'e, "Zeytin" isimli köpeği bir nevi iş arkadaşı oldu - Özgen'in "Evde canı sıkılmasın" diyerek işe giderken yanına aldığı Zeytin, hem işlerinin açılmasını sağlıyor hem de aldığı bahşişlerle mama parasını çıkarıyor - Kurye Özgen: - "Gittiğim yerlerde Zeytin bana referans oluyor. İnsanlar onun sayesinde daha fazla iş vermeye çalışıyor, sonuçta dikkati çekiyor. Müşteriler önce 'Zeytin nerede?' diye soruyor. Artık işin patronu o oldu, işi o çeviriyor"

Google Haberlere Abone ol
Motorlu kuryenin sıra dışı iş arkadaşı

İSTANBUL (AA) - KENAN YEŞİLYURT - Hayatını 20 yıldır motorlu kuryelik yaparak sürdüren Murat Özgen'e, sahiplendiği "Zeytin" isimli köpeği hem can yoldaşı hem iş arkadaşı oldu.

Özgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eyüp'teki evinde tek başına yaşadığını belirterek, eşi doğum yapan arkadaşının sokağa bırakacağını söylediği köpeği Zeytin'i sahiplendiğini anlattı.

Zeytin'i "Ben bakabildiğim kadar bakayım" diyerek evine aldığını ve ilk 3 gün hiç anlaşamadığını aktaran Özgen, "Arkadaşım 'Kucağına al insanmış gibi konuş.' dedi. Ben de dediğini yaptım ve ertesi gün çok farklı oldu. Neredeyse söylediğim her komutu yapmaya başladı." dedi.

Murat Özgen, Zeytin'in bu şekilde 2 yıl önce hayatına girdiğini ifade ederek, Zeytin'in kendisi için en yakın dostundan daha dost olduğunu vurguladı.

Yaklaşık 20 yıldır motorlu kuryelik yaptığını belirten Özgen, evde canı sıkılmasın diye Zeytin'i de motoruna yerleştirdiği sepetin içine oturtarak işe götürdüğünü söyledi.

- "İşe götürmezsem küsüyor"

Kurye Özgen, gittiği yerlerde Zeytin'in kendisine bir nevi referans olduğunu aktararak, şunları anlattı:

"İnsanlar onun sayesinde daha fazla iş vermeye çalışıyor, sonuçta dikkati çekiyor. Müşteriler önce 'Zeytin nerede?' diye soruyor. Artık işin patronu o oldu, işi o çeviriyor, işin yoğunluğu da azlığı da ona yarıyor. Tabii Zeytin 9 yaşında, bazı şeyleri yavaş yavaş yapıyor ama yine de halinden memnun. Sabahları o benden önce kalkıyor, beni kaldırıyor, yüzümü yalıyor. 10 dakika yatakta oynuyoruz. Parka çıkıp, tuvaletini yapması lazım, sonra da işe gidiyoruz. Hava soğuk olduğunda onu dışarı çıkarmıyorum, evde tek bırakmak zorunda kalıyorum o zaman benimle 1 gün konuşmuyor, oynamıyor, resmen küsüyor. Yarım saat 'tatlı kızım' falan diye sevince yumuşuyor. Bir gün fena ıslandık, ben halime isyan ederken o benim yüzümü yalıyordu."

- "Zeytin'le kuryelik yapmak ayrıcalık"

Bazen yolda giderken araçların kendisini fark etmediğini veya fark etmek istemediğini belirten Özgen, "Bazen arabayı üstümüze sürüyorlar, bu kuryelerde oluyor. Onlar da arabanın üstüne kırıyorlar. Bazen üstümüze arabayı kırdıklarında sinirleniyorum o zaman Zeytin havlıyor. İnsanlar dönüp baktığında Zeytin'i görünce yumuşuyorlar, ben de yumuşuyorum, olay tatlıya bağlanıp gidiyor." diye konuştu.

Özgen, Zeytin ile kuryelik yapmanın ayrıcalık da sağladığını anlatarak, "Müşteriler de bizi 'köpekli kurye' diye sevmeye başladı." dedi.

Yorumlar