"Mehmet Akif Ersoy hepimizi birleştiren ortak bir değerdir"

- Eğitimci, yazar Mahmut Balcı, Fatih Çapa Fen Lisesi'ndeki öğrencilere Mehmet Akif Ersoy'u anlattı - Yazar Balcı: - "Bir Kur'an şairi olan Mehmet Akif'i doğru anlamalıyız. Ersoy, hepimizi birleştiren ortak bir değerdir. Değerini bilmeliyiz. Çünkü o hepimizi birleştiren ortak değerlerin yaşaması ve yaşatılması için mücadele etti"

Google Haberlere Abone ol
"Mehmet Akif Ersoy hepimizi birleştiren ortak bir değerdir"

İSTANBUL (AA) - Eğitimci, yazar Mahmut Balcı, Fatih Çapa Fen Lisesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Balcı, İstiklal Marşı'nın 97'inci yıl dönümü çerçevesinde gerçekleştirilen, "Kadim Değerlerimiz, Gençlik ve Mehmet Akif Ersoy" konulu söyleşiye katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Balcı, öğrencilere Mehmet Akif Ersoy'un nasıl bir gençlik istediğini anlattı.

Mehmet Akif Ersoy'un sıradan bir şair olmadığının altını çizen Balcı, "O, milletin istiklali ve istikbalini kendisine dert edinen, kadim değerlere bağlı bir şairdir." dedi.

- "Mehmet Akif Ersoy bir Hilal uğruna haykıran bir şairdir"

Balcı, Ersoy'un şiir külliyatı Safahat'ın altıncı kitabında anlattığı "Asım"a değinerek, şunları kaydetti:

"Birçok edebiyat ve fikir adamının ortak görüşüne göre, Akif'in değer verdiği Asım, zulme ve emperyalizme karşı çıkarken, dini ve kültürel değerleri öncelerken, Batı'nın sadece ilmini alırken, kimliği, kültürü ve tarihiyle barışık bir gençtir. Akif, 'Asım'ın Nesli' derken o neslin iman, irfan, fazilet ve bilgi ile donanmış, karakterli, ahlaklı, kişilikli, vatanına, milletine ve dinine sahip çıkan, bunları yüceltmek için tüm imkanlarını seferber eden bir gençliğin hayalini kurmaktadır."

Mehmet Akif Ersoy'un eserlerinde "Asım'ın Nesli"nin cesaret ve sorumluluk sahibi olmasını temenni ettiğine işaret eden Balcı, "Akif, zor şartlarda 'korkma' demekle işe başladı. Ona göre ahlakın önemi, imanın gerekliliği, ben duygusu yerine biz duygusu önemlidir. Mehmet Akif Ersoy bir Hilal uğruna haykıran bir şairdir." ifadelerini kullandı.

Mahmut Balcı, Mehmet Akif Ersoy'u anlamanın, onun ideallerini yaşatmakla mümkün olabileceğine dikkati çekerek, şunları anlattı:

"Bir Kur'an şairi olan Mehmet Akif'i doğru anlamalıyız. Ersoy, hepimizi birleştiren ortak bir değerdir. Değerini bilmeliyiz. Çünkü o hepimizi birleştiren ortak değerlerin yaşaması ve yaşatılması için mücadele etti. Akif'i daha geniş kitlelere anlatmalıyız. Eserlerini okumalı, üzerine konuşmalı, bugüne aktarmalıyız. Yakın tarihte yaşanan sorunları, darbe girişimlerini anlamak için Mehmet Akif gibi bu milletin ve İslam coğrafyasının vicdanı olmuş, vahşi Batı'yı iyi tanımış ve geleceği kendisine dert edinmiş, istiklal ve istikbal şairini ve dava adamını anlamak gerekir."


Yorumlar