Masayoshi Fujita, müzikseverlerle buluştu

- "El fog" takma adını kullanan sanatçı, 26. Akbank Caz Festivali kapsamında sahne aldı

Google Haberlere Abone ol
Masayoshi Fujita, müzikseverlerle buluştu

İSTANBUL (AA) - Bestelerinde vibrafonu alışılmışın dışında kullanmasıyla tanınan Japon enstrümantalist ve besteci Masayoshi Fujita, müzikseverlerle buluştu.

"El fog" takma adını kullanan sanatçı, 26. Akbank Caz Festivali kapsamında Beyoğlu Akbank Sanat'ta sahne aldı.

Caz ve elektronik müzik etkisiyle besteler yapan Fujita, çok bilinen bir enstrüman olmadığı için vibrafondan bahsetme ihtiyacı hissettiğini söyledi.

Bütün şarkılarının kısa birer hikayesi olduğunu aktaran sanatçı, "Her zaman hikaye diyorum ama hikaye de sayılmaz aslında. Bir çeşit senaryo ya da imge. Bilmediğiniz bir dilde yazılmış bir kitap okurmuşsunuz gibi düşünün. Sayfaları çevirdiğinizde resimler görürsünüz ve o kitabın içeriğine ve karakterlerine ilişkin az da olsa bilgi sahibi olursunuz. Benim hikayelerim de böyle." ifadelerini kullandı.

Fujita, konserin açılışını "Tears of Unicorn" şarkısıyla yaparak, daha çok geçen yıl piyasa çıkan son albümü "Apologues"ten eserler çaldı.

"Flag", "Knight and Spirit of Lake", "Avalanche", "Requiem" gibi parçalarını icra eden sanatçı, her şarkı öncesi, o şarkının hikayesini okudu.

Alman elektronik müzisyen Jan Jelinek'le yaptığı iş birliğiyle deneysel müzik takipçilerinin de ilgisini üzerine çeken Masayoshi Fujita, ilk albümü "Reverberate Slowly"yi 2007'de çıkarmıştı.

İlk üç albümünde sadece kendisi enstrüman çalan sanatçı, son albümünde keman, çello, flüt, klarnet, korno, akordiyon, piyano ve davula da yer verdi.

Yorumlar