"Maria Kılıçlıoğlu Heykel Sergisi" 30 Kasım'da açılacak

İSTANBUL (AA) - Heykeltıraş Maria Kılıçlıoğlu'nun eserleri, İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Sanat Galerisi'nde ziyarete açılacak. İKÜ'den yapılan...

Google Haberlere Abone ol
"Maria Kılıçlıoğlu Heykel Sergisi" 30 Kasım'da açılacak

İSTANBUL (AA) - Heykeltıraş Maria Kılıçlıoğlu'nun eserleri, İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Sanat Galerisi'nde ziyarete açılacak.

İKÜ'den yapılan açıklamaya göre "Maria Kılıçlıoğlu Heykel Sergisi", 30 Kasım'da Ataköy yerleşkesinde sanatseverlerle buluşacak.

Sergide, 1990'lı yılların başından itibaren eserleriyle Türk heykel sanatında yer edinen sanatçının, mitolojik anlatıma sahip insan ve hayvan figürleriyle fantastik figürlerden oluşan 17 bronz heykeli yer alacak.

Sergi, 21 Aralık’a kadar açık kalacak.

- Maria Kılıçlıoğlu

Maria Kılıçlıoğlu 1958'de Sofya'da doğdu. Ünlü bir heykeltıraşın kızı olan sanatçı, 1978-1985 yılları arasında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde tekstil eğitimi gördü.

Bronz döküm ve resim çalışmalarını bir arada yürüten sanatçı, 50'nin üzerinde kişisel sergi düzenledi ve çok sayıda karma sergiye katıldı. Almanya'da büyük ilgi gören sanatçının eserleri İtalya, Fransa, Japonya ve Amerika'da birçok koleksiyona dahil edildi.

Döküm yöntemini başlangıcından sonuna dek balmumu tekniğiyle uygulayan Kılıçlıoğlu'nun 1993'te yaptığı bronz Atatürk büstü, Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği'ne hediye edildi.

Yorumlar