Liderlerlerden Mehmet Akif Ersoy mesajları

Ölümünün 80'inci yıldönümünde anılan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy için Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman, Başbakan Yıldırım ve CHP lideri Kılıçdaroğlu birer mesaj yayınladılar

Google Haberlere Abone ol
Liderlerlerden Mehmet Akif Ersoy mesajları

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ölümünün 80'inci yıl dönümünde çeşitli etkinlikler ve mesajlarla anılıyor. Mehmet Akif Ersoy için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu birer mesaj yayınladılar. İşte liderlerin Mehmet Akif Ersoy mesajları: 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye yönelen her türlü tehdidi bertaraf edebilme yolunda, Mehmet Akif'in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu milli mutabakat iklimine bugün her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç olduğunu bildirdi.

İstiklal Harbi'nin büyük mücadele adamı, İstiklal Marşı'nın yazarı, ilim, irfan geleneğinin en mühim halkalarından biri olan Mehmet Akif Ersoy'un eserleriyle, şiirleriyle, yılmak bilmeyen azmiyle günümüzde hala ışık tutmaya, öncülük etmeye devam ettiğini belirten Erdoğan, Akif'in Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında yazdığı kahramanlık destanlarının, milletin bağımsızlık ve özgürlük konusundaki kararlılığının, inancının, ruh birlikteliğinin en güzel ifadesi olduğunu vurguladı.

"Milli şairimiz, insanına, milletine, dostlarına karşı şefkatli, merhametli, mütevazı olması; ülkesini, ideallerini, inancını tehdit edenlere karşı dik durması sayesinde, hayatıyla da bizlere mükemmel bir örnek teşkil etmektedir." ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemize yönelen her türlü tehdidi bertaraf edebilme yolunda Mehmet Akif’in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu milli mutabakat iklimine bugün her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Farklı toplumsal kesimlere, farklı partilere, farklı düşüncelere sahip vatandaşlarımızın ortak değerler etrafında birleşebilmeleri, milletçe ne kadar büyük, ne derece güçlü olduğumuzun somut bir göstergesidir.

Milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarını, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini, mücadeleci ruhunu en iyi biçimde tasvir eden Mehmet Akif’in eserlerini iyi anlamak, gelecek nesillere aktarmak, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak hepimizin görevidir. Ebediyete irtihalinin yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a Allah’tan rahmet diliyor, kendisini hürmet ve minnetle yad ediyorum."

TBMM BAŞKANI KAHRAMAN'IN AKİF İÇİN MESAJI

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Mehmet Akif Ersoy'un, büyük istilaya maruz kalan İslam dünyasının kurtuluş yolunun Anadolu’nun kurtuluşundan geçtiğine inanan, büyük bir mütefekkir olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmış imanlı bir dava adamı olduğunu bildirdi.

Kahraman, milletin en ümitsiz günlerinde kaleme aldığı İstiklal Marşı'na "Korkma" diyerek başlayan Mehmet Akif'in, millete, yılgınlığa düşmeme, inanç ve azimle mücadele etme duygusunu aşılayan bir vatan sevdalısı olduğunu ifade ederek, Akif'in tam bir iman ve inanç sembolü olduğunu belirtti.

Akif'in, Türk insanını geleceğin daha güzel olacağına ikna etmeye gayret ettiğini aktaran Kahraman, şunları kaydetti:

"Zafere giden yolun cesaret ve inanç gerektirdiğini, sesini duyurduğu herkese anlatmıştır. Mehmet Akif, büyük bir istilaya maruz kalan İslam dünyasının kurtuluş yolunun Anadolu'nun kurtuluşundan geçtiğine inanan büyük bir mütefekkir olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmış imanlı bir dava adamı idi. Eserlerini Safahat'ta toplayan merhum Akif, yaşadığı dönemde olduğu gibi bugün de kıymeti son derece yüksek bir şair olarak genç nesiller için örnek şahsiyet olmaya devam etmektedir. Adı ve eserleri milletimiz var oldukça hep yaşatılacaktır.

Bu düşüncelerle, örnek ve önder şahsiyetimiz merhum Mehmet Akif Bey'i vefatının 80'inci yılında tekrar minnet ve şükran ile anıyor, Yüce Allah’tan rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum."

BAŞBAKAN YILDIRIM

 Başbakan Binali Yıldırım, İstiklal Şairi Mehmet Akif'in, eserleri, şiirleri, destansı mücadelesi ve örnek hayatıyla gelecek nesillere de ilham kaynağı olacağına inandığını bildirdi.

Yıldırım, Ersoy'un vefatının 80'inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mehmet Akif Ersoy'un, "Çanakkale Şehitlerine, Bülbül, İstiklal Marşı" gibi kıymetli eserleriyle ve vaazlarıyla, savaşlar, işgaller ve göçlerden yorgun düşen milletin yeniden şahlanması ve tarih sahnesine yeniden çıkması için istiklal meşalesini tutuşturmuş müstesna bir şahsiyet, kudretli bir şair ve kurucu bir mütefekkir olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, Akif'in, milli mücadele ruhunun hayat bulması için ömrünü fedakarca vakfettiğini" kaydetti.

Binali Yıldırım, Mehmet Akif'in ebedileşen eserleri, mücadeleci kişiliği, derin ilmi ve örnek ahlakıyla gönülleri fethetmeyi başardığını vurgulayarak, "Merhum Akif, edebiyat, sanat ve fikir dünyamıza rehberlik etmeyi sürdürmektedir. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’in, eserleri, şiirleri, destansı mücadelesi ve örnek hayatıyla gelecek nesillerimizin de ilham kaynağı olacağına yürekten inanıyorum. Aramızdan ayrılışının 80'inci yıl dönümü vesilesiyle Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha rahmet ve hürmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy namuslu bir vatansever, Kurtuluş Savaşı'nda milletimize umut aşılayan bir ışık kaynağıdır." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 80'inci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kurtuluş Savaşı sırasında Akif'in önemli bir sorumluluğu yerine getirerek, şiirlerinde özgürlük ve bağımsızlık sevdasını en güzel şekilde dile getirdiğini vurguladı.

İstiklal Marşı'ndaki bazı mısralara dikkati çeken Kemal Kılıçdaroğlu, "Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı. Düşün, altındaki binlerce kefensiz yatanı' dizeleri, binbir zorlukla kazandığımız vatana karşı görevlerimizi hatırlatan ebedi bir uyarıdır. 'Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım' dizeleri ise halkımızın ruhunda bulunan özgürlük ve bağımsızlık sevdasının en açık ifadesidir." değerlendirmesinde bulundu.

"Bir hilal uğruna güneşlerin battığı bugünlerde, Akif'in düşünce ve uyarılarının herkes tarafından dikkate alınması gerektiği"nin altını çizen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, vefatının 80'inci yıl dönümünde Vatan Şairi Ersoy'u rahmetle andığını kaydetti.

İstiklal Şairimiz Ersoy, 27 Aralık 1936 yılında vefat etmişti. 

Yorumlar