Kurslar için ön kayıtlar başladı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde düzenlenecek eğitim, sanat, spor ve meslek edindirme kursları için ön kayıtlar başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sezon 60 farklı branşta kurs açılması...

Google Haberlere Abone ol
Kurslar için ön kayıtlar başladı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde düzenlenecek eğitim, sanat, spor ve meslek edindirme kursları için ön kayıtlar başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sezon 60 farklı branşta kurs açılması planlanıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Halk Eğitim Müdürlüğü, Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile ortaklaşa açtıkları kurslara vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını ifade ederek , 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında açılacak kurslara yoğun talep olacağına inandığını belirtti.

Gümrükçüoğlu, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı için eğitim, sanat, spor ve meslek edindirme branşlarında düzenlenecek kurslara katılmak isteyenlerin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına ön kayıt için başvuru yapabileceklerini kaydetti.

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı başında Ayasofya El Sanatları Merkezini hizmete sunduklarını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, çeşitli branşlarda el sanatları kursu düzenlediklerini, kursiyerler tarafından üretilen el emeği, göz nuru ürünleri teşhir edebilmeleri ve satışını yapmaları için satış yerleri oluşturarak Trabzonluların beğenisine sunduklarını kaydetti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016-2017 eğitim ve öğretim sezonunda yetişkinlere yönelik Ayasofya El Sanatları Merkezi, TRAMEK, Kalkınma Mahallesi Gençlik Merkezi, Muhammet Fatih Safitürk Kent Konağı, Esentepe Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi ile Erdoğdu Gençlik Merkezinde 85 farklı branşta 302 kursa düzenlenirken, kurslara 6 bin 826 kişi katıldı ve 4 bin 821 kursiyer başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı.

Yorumlar