"Kuğu Gölü" balesi İstanbul'da sahnelenecek

- Ölümsüz eser, Moskova Devlet Akademik Klasik Bale Tiyatrosu tarafından TİM Show Center'da sahnelenecek

Google Haberlere Abone ol
"Kuğu Gölü" balesi İstanbul'da sahnelenecek

İSTANBUL (AA) - Rus balesinin seçkin bale topluluklarından Moskova Devlet Akademik Klasik Bale Tiyatrosu, "Kuğu Gölü"nü sahnelemek üzere İstanbul'a geliyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Çaykovski'nin ölümsüz eseri, 25, 26 ve 27 Kasım'da TİM Show Center’da sanatseverlerle buluşacak.

Klasik baleye getirdiği yenilikler, kullanılan olağan dışı bale formları, farklı dans teknikleri ve zengin repertuvarıyla kısa zamanda dünyanın en çok tanınan bale gruplarından biri haline gelen topluluk, TİM Show Center'da ilk kez sahne aldıkları 2015'te Türk izleyicilerin beğenisini kazandı.

Bolşoy Balesi'nin gözde dansçılarından Diana Kosyreva, İstanbul'daki gösterilerde baş balerin olarak sahne alacak.

Dünya çapında tescillenmiş dansçılardan oluşan ve Rusya'da "Yıldızlar Topluluğu" olarak anılan Moskova Devlet Akademik Klasik Bale Tiyatrosu, 19 altın madalya, 2 büyük ödül ve Paris Dans Akademisi’nden 5 büyük ödül kazandı.

Romeo ve Jülyet, Don Kişot, Sindirella, Fındıkkıran, Spartaküs, Kamelyalı Kadın, Uyuyan Güzel gibi 20’den fazla dünyaca ünlü eseri başarıyla sahneleyen ve bünyesinde 63 dansçıyı barındıran topluluk, dünya çapında ise 30'dan fazla ülkede sahne aldı.

Yorumlar