Kore dil sınavına Türklerden büyük ilgi

Güney Kore Eğitim, Teknoloji ve Bilim Bakanlığı tarafından organize edilen Korece Yeterlilik Sınavı’na Türkler yoğun ilgi gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol
Kore dil sınavına Türklerden büyük ilgi

Güney Kore Eğitim, Teknoloji ve Bilim Bakanlığı tarafından organize edilen Korece Yeterlilik Sınavı’na Türkler yoğun ilgi gösteriyor.

Gelişen teknolojisi ve yükselen ekonomisiyle dikkatleri üzerine çeken Güney Kore tarafından yapılan dil testine ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle son 15 yılda tüm dünyayı kasıp kavuran Kore dalgasına (Hallyu), Türkler de büyük ilgi var gösteriyor. Güney Kore Eğitim, Teknoloji ve Bilim Bakanlığı’nın alt birimi olan Ulusal Eğitim Uluslararası Enstitüsü tarafından organize edilen Korece Yeterlilik Sınavı’na Türkler de yoğun bir şekilde başvuru yağıyor. Yabancı uyrukluların Güney Kore’de bir üniversitede eğitim görmesini, Güney Kore’de iş başvurusunda bulunulmasını ya da ülkelerinde bulunan Kore şirketlerinde çalışma fırsatı elde edilmesini amaçlayan sınav, test temel ve orta-ileri seviye olarak iki türde yapılıyor. Orta-İleri seviye tespiti için yapılan sınavda 4. seviye üniversitelere başvurmak için yeterli olsa da 5. ve 6. seviye üniversite bursu alabilmek ya da işe girebilmek için gerekli.

Kore pop müziği ve dizilerinin sınava büyük etkisi

Ulusal Eğitim Uluslararası Enstitüsü Perşembe günü yaptığı açıklamada, 1997 yılından bu yana yapılan 55 sınava 2.2 milyon kişinin girdiğini duyurdu. Sınava 2007 yılında girenlerin sayısı 2 bin 700 iken, Kore pop müziği ve dizilerinin kısa sürede geniş ölçüde popüler olmasıyla bu rakam 2017 yılında ise sınava giren kişi sayısı 290 bine ulaştı.

Toplamda 73 ülkede gerçekleştirilen sınav, 1997 yılında ilk başladığında yalnızca 4 ülkede yapılıyordu. Sınav, 2015 yılından itibaren Güney Kore ‘de yılda 6 kez yapılırken diğer ülkelerin çoğunda ise sonbahar ve ilkbaharda olmak üzere yılda 2 kez yapılıyor.

Yorumlar