Kocaeli'de kültür sanat

- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, kasım ayının üçüncü haftasında "Kuşlar Yine Gelir", "İyi Geceler Anne", "Krem Karamel" ve "Ferhad ve Şirin" oyunlarını sahneye koyacak

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'de kültür sanat

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, kasım ayının üçüncü haftasında 4 oyunu tiyatroseverlerle buluşturacak.

Marsha Norman'ın yazdığı, Serhat Güzel'in yönettiği ve çevirmenliğini Yıldırım Türker'in yaptığı "İyi Geceler Anne" adlı oyun, 15 Kasım Salı günü saat 20.00'de Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Tatbikat Sahnesi'nde sahnelenecek.

Seda Güven Şahin ve Ahsen Gül Everin rol aldığı oyun, Jessie ve birlikte yaşadığı annesi Thelma'nın, beraber geçirdikleri son geceyi anlatıyor.

- "Kuşlar Yine Gelir"

Ebru Özdemir'in yazdığı, Veysel Sami Berikan'ın yönettiği "Kuşlar Yine Gelir" adlı oyun, 16 Kasım Çarşamba saat 11.00 ve 14.00'te, 20 Kasım Pazar günü saat 14.00'te Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Büyük Sahne'de izlenebilecek.

Sarper Saydam, Cansu Cengiz, Nursel Çeliktürk ve Başar Alemdar'ın rol aldığı oyun, hayal kurmayı ve oyun oynamayı unutmuş olan çocukları yeniden hayallerine kavuşturmayı ve onlara umut aşılamayı amaçlıyor.

- "Krem Karamel"

Zeynep Kaçar'ın yazdığı, Veysel Sami Berikan'ın yönettiği "Krem Karamel", 16 Kasım Çarşamba günü Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Mizah, hız ve sürprizleri barındıran oyun, kadını, kadının kendisine bakışını, toplumun kadına bakışını anlatıyor.

Seda Güven Şahin ve Çağrı Mengüç'ün rol aldığı oyunun dekor tasarımını Rona Topçuoğlu, kostüm tasarımını Emine Kaynak Yıldırım, ışık tasarımını Erol Dinçdemir, ses tasarımını İlker Sevüker, dans düzenini Ferdi Yıldız, müziklerini Aytek Mete Elgün ve Birol Akman ile reji asistanlığını Hilal Şakar yapıyor.

- "Ferhad ve Şirin"

Yönetmenliğini Levent Suner'in yaptığı oyun Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Büyük Sahne'de 17 Kasım Perşembe saat 20.00'de, 18 Kasım Cuma saat 20.00'de, 19 Kasım Cumartesi saat 15.00 ve 20.00'de tiyatroseverlerle buluşturulacak.

Oyun Ferhad ve Şirin'in Mehmene Banu ve Demirdağ Pınarının Suyunun masalsı fonunda, Nazım Hikmet'in şiirsel anlatımı, yıldızlarla, doğanın diliyle, büyüyle, ateşle, güneşle, sabırla, bekleyişle, mucizeyle, umutla dolu hikayesini konu ediyor.


Yorumlar