Koç Üniversitesi "Taş Yerinde Ağırdır" çalıştayı gerçekleştirecek

İSTANBUL (AA) - Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), "Taş Yerinde Ağırdır: Akdeniz Ülkeleri Çerçevesinde Ağır Tarihi Objelerin...

Google Haberlere Abone ol
Koç Üniversitesi "Taş Yerinde Ağırdır" çalıştayı gerçekleştirecek

İSTANBUL (AA) - Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), "Taş Yerinde Ağırdır: Akdeniz Ülkeleri Çerçevesinde Ağır Tarihi Objelerin İn-Situ Korunması, Belgelenmesi ve Sunumu" isimli çalıştay düzenleyecek.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, British Museum Konservasyon Bölümü ve International Training Programme iş birliğiyle yapılacak çalıştay, 29-30 Eylül'de Beyoğlu'ndaki ANAMED binasında gerçekleştirilecek.

Çalıştay kapsamında, arkeolojik veya tarihi taş binalar, heykeller, duvar resimleri ve mozaiklerin konservasyonu, restorasyonu, bilimsel analizi, belgelenmesi ve in-situ sunumları üzerine odaklanılacak. Bu parçaların bulundukları yerden taşınması ve başka yerlere nakledilme süreciyle ilgili çalışmalar da ele alınacak.

Etkinlikte, 2016'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilen Ani tarihi kentinden dünyanın en eski düzenli yerleşim alanı kabul edilen Çatalhöyük'e, Atina'daki Akropolis Müzesi'nin yeniden sergileme çalışmalarından, Ürdün Aziz Lut Mozaikleri'nin sunum tekniklerine dair dikkati çekici örneklerin yer aldığı konservasyon ve restorasyon uygulamaları anlatılacak.

Farklı ülkelerden önemli isimleri ağırlayacak çalıştay, 09.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz takip edilebilecek.

Yorumlar