Kesilen ağaçtaki leylek yuvasını "TREDAŞ" direği taşıyacak

- Tekirdağ'da, kuruduğu için kesilen yaklaşık 450 yıllık çınar ağacındaki leylek yuvası, TREDAŞ tarafından hazırlanan ve ağacın bulunduğu yere dikilen direğin üzerine doğal haliyle yerleştirildi

Google Haberlere Abone ol
Kesilen ağaçtaki leylek yuvasını "TREDAŞ" direği taşıyacak

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da, 450 yıllık olan ve kuruduğu için kesilen çınar ağacındaki leylek yuvası, Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) tarafından hazırlanan ve ağacın bulunduğu yere dikilen direğin üzerine doğal haliyle konuldu.

Naip Mahallesi'ndeki çınar ağacının, kuruduğu gerekçesiyle Tekirdağ Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından kesilmesine karar verildi.

Ağaçtaki leylek yuvasının aynı yerde durması ve göç zamanında gelen leyleğin yuvasız kalmaması için müdürlük yetkililerinin talepleri doğrultusunda, TREDAŞ tarafından üzerinde yuvanın doğal haliyle durabileceği platform bulunan bir direk, ağacın kesildiği yere dikildi.

Ağaçtan doğal hali bozulmadan sökülen leylek yuvası, vinç yardımıyla TREDAŞ arıza bakım ekipleri tarafından direk üzerindeki platforma yerleştirildi.

Tekirdağ Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Gökay İnal, gazetecilere yaptığı açıklamada, müdürlük olarak görevlerinden birinin de doğal hayattaki dengeyi sağlamak olduğunu söyledi.

Naip Mahallesi'ndeki asırlık çınarın kuruduğu için kesilmesine karar verildiğini, ancak üzerindeki leylek yuvasının da yok olmaması için TREDAŞ ile birlikte çalışma yaptıklarını belirten İnal, "Bizler bu leylek yuvasını kurtarma amacı güderek, buradaki ağaç üzerindeki leylek yuvasını dağıtmadan mevcut haliyle yapmış olduğu yuvayı indirdik ve TREDAŞ'ın teşvikleriyle bu direğimizi diktik, mevcut yuvayı platform üzerine yerleştirdik. Göç mevsimi başladığında leyleğimiz geldiğinde yeni yuvasına kavuşmuş olacak." dedi.

TREDAŞ Arıza Bakım Sorumlusu Ülkü Can da elektrik dağıtım hizmetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de destek verdiklerini dile getirdi.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünün başvurusu üzerine leylek yuvasının faaliyetinin devam etmesi için projeye katıldıklarını ifade eden Can, "Buraya bir direk tesis ederek, yuvanın üstüne aktarılmasını sağladık. Umarız leyleğe yeni bir yuva olmuştur." diye konuştu.

Yorumlar