Keman virtüözü Nigel Kennedy İstanbul'da konser verecek

İSTANBUL (AA) - Dünyaca ünlü keman virtüözü Nigel Kennedy İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. Yayınladığı "Vivaldi The Four Seasons" albümünün iki milyonluk...

Google Haberlere Abone ol
Keman virtüözü Nigel Kennedy İstanbul'da konser verecek

İSTANBUL (AA) - Dünyaca ünlü keman virtüözü Nigel Kennedy İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

Yayınladığı "Vivaldi The Four Seasons" albümünün iki milyonluk satışıyla Guiness Rekorlar Kitabı'na giren dünyaca ünlü keman virtüözü Kennedy, konserinde rock tarihinin efsane ismi Jimi Hendrix'in klasiklerini seslendirecek.

Biletleri Biletix'ten temin edilebilecek konser, 4 Kasım'da Volkswagen Arena'da gerçekleşecek.

- Kennedy hakkında

Değişik stilleri birbiri ile harmanlayan İngiliz keman virtüözü Nigel Kennedy, New York Juilliard Müzik Okulunda eğitimini tamamladı, Avrupa, Kuzey Amerika, Orta ve Güney Amerika, Güney Doğu Asya ve Avustralya çapında dünyanın önde gelen orkestralarında sayısız performansa imza attı.

İngiliz kraliyet ailesinin üyelerine özel konserler veren Nigel Kennedy’nin başarısı dünya çapında aldığı ödüller ile taçlandı. UK Brit "Yılın Erkek Sanatçısı", Fransa "Vivement Dimanche Altın Ödülü", Almanya "Echo Ödülü" ve İsviçre "Montrö Altın Gül" gibi sayısız ödülü bulunan Kennedy, Vivaldi’nin "Four Seasons" eserine getirdiği çağdaş yorumla dikkatleri çekti.

Four Seasons, tüm zamanların en çok satan klasik eseri olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi ve İngiltere'de iki yıldan fazla klasik müzik listelerinde üst sıralarda kaldı.

Kennedy, Johann Sebastian Bach'ın müziğine davul, gitar, kontrbas eklemeleriyle kendi caz yorumunu getirdi. Kate Bush, Paul McCartney, Talk Talk ve Stranglers'ın albümlerinde çalışan Kennedy, Let Loose ve Kafka adlı iki caz albümü çıkardı. Goran Bregovic ve Jimi Hendrix coverlarıyla dikkatleri üstüne çekti.

Yorumlar