Kayseri ve Sivas'ta kültür sanat

- Kayseri'de "Arz-ı Veda" ve "Aliş'in Maceraları", Sivas'ta "Lysistrata" adlı oyunlar izleyiciyle buluşacak

Google Haberlere Abone ol
Kayseri ve Sivas'ta kültür sanat

KAYSERİ/SİVAS (AA) - Kayseri ve Sivas'ta 3 oyun tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Şafak Tok'un yazıp yönettiği, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitler sunan "Arz-ı Veda" adlı oyun, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda yarın saat 19.30'da sahnelenecek.

Şehir Tiyatrosu'nda 9 Aralık Cumartesi günü ise "Aliş'in Maceraları" adlı çocuk tiyatrosu izleyiciyle buluşacak. Saat 12.00 ve 15.00'te sahnelenecek oyunda, doğa, insan ve hayvanlara karşı sevgiyle yaklaşılması konusu ele alınıyor.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi'nde ise konservatuvar korosu tarafından 11 Aralık Pazartesi günü saat 19.30'da "Türk Sanat Müziği Konseri" düzenlenecek.

- Sivas

Sivas Devlet Tiyatrosu "Lysistrata" adlı oyunu sahneleyecek.

Sabahattin Eyüboğlu ve Azra Erhat'ın Türkçeye çevirdiği, 1983'te Türkiye'de "Şalvar Davası" filmiyle sinemaya, 1987'de Alman çizer Ralf König'in eliyle çizgi filme, 2005'te Amerikalı besteci Mark Adamo tarafından da operaya uyarlanan oyunun yönetmenliğini Barış Erdenk yapıyor.

Savaş ve barış ikileminde kadının rolünü sahneye yansıtan oyunda, MÖ 490-478 yıllarındaki Yunan-Pers savaşlarından sonra Yunanistan'ın iki büyük gücü olan Atina ve Sparta arasındaki iktidar mücadelesi ile artan gerilimin MÖ 411'de savaşa dönüşmesi anlatılıyor.

Oyun, yıkımdan ve ölümden başka bir şey getirmeyen savaşa karşı Lysistrata'nın liderliğinde kadınların örgütlenmesini ve erkekleri barışa zorlamak için her türlü yolu denemesini konu alıyor.

Oyun, bugün ve yarın saat 19.30, 9 Aralık Cumartesi günü ise saat 14.00 ve 19.30'da Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Yorumlar