Kars'ta trenin çarptığı boz ayı telef oldu

- Boz ayı yavrusu da yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Kars'ta trenin çarptığı boz ayı telef oldu

KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, trenin çarptığı boz ayı telef olurken, yavrusu da yaralandı.

Orman ve Su İşleri İl Müdürü Murat Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski Kars karayolu Yağbasan köyü mevkisinde ormanlık alanın kenarından geçen tren hattına giren bir boz ayı ile yavrusuna tren çarptığını söyledi.

Çarpma sonucu boz ayının telef olduğunu, yavrusunun ise yaralandığını anlatan Doğanay, tren hattının ormanlık alandan geçmesi sebebiyle zaman zaman bu tür olaylarla karşılaştıklarını ifade etti.

Murat Doğanay, bölgede çalışan işçilerin bildirmesi üzerine olay yerine giderek inceleme yaptıklarını belirterek, "Müdürlüğümüze bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri ile Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nden uzman veterinerler olay yerine giderek, müdürlüğümüze ait uyuşturucu tabanca ile yaralı yavru ayıyı uyutarak, tedavi için rehabilitasyon merkezine getireceğiz. Telef olan ayı ise kireçlenip uygun bir yere gömülecek." dedi.

Bu tür olayları önlemenin de zor olduğuna işaret eden Doğanay, "Tabi tren hattı boyunca bu tür kazaları önlemek çok zor. Aslında birçok yerde rayların altında geçiş yerleri var ama hayvanların hepsi buraları kullanmıyor. Bu nedenle özellikle ayılar raylardan geçerken maalesef tren çarpmasına maruz kalıyor." diye konuştu.

Yaralı yavru ayıyı gören İbrahim Sağın da yavru ayıyı tren hattına çıkmaya çalışırken fark ettiklerini dile getirerek, "Hemen jandarmaya haber verdik. Onlar da Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne haber verdiler. Ekipler geldi. İnşallah yavru ayıyı kurtarırlar, Sarıkamış yaban hayatı için önemli." ifadesini kullandı.

Yorumlar