İZDT seyircilerini yeni oyunlarla selamlayacak

- İzmir Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Erarslan: "İzmir'deki 60 yıllık tiyatro serüvenini anlatan müzikli, danslı, lirik, görsel ögelerle beslenmiş özel gösterimi Agora kazı alanında sunacağız"

Google Haberlere Abone ol
İZDT seyircilerini yeni oyunlarla selamlayacak

İZMİR (AA) - İzmir Devlet Tiyatrosu (İZDT) Sanat Yönetmeni Tayfun Erarslan, bu yıl tarihi alanlarda gösteri yapacaklarını belirterek, "İzmir'deki 60 yıllık tiyatro serüvenini anlatan müzikli, danslı, lirik, görsel ögelerle beslenmiş özel gösterimi Agora kazı alanında sunacağız." dedi.

Erarslan, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, İZDT'nin bu yıl 60'ıncı yılını kutlayacağını anımsatarak, kentin dinamikleriyle el ele tutuşarak çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Devlet Tiyatrolarının açıldığı 1949 yılından bu yana 1 Ekim'in, tiyatroların perdelerini açtığı özel bir tarih olduğunu dile getiren Tayfun Erarslan, "Yarın tüm Türkiye'de devlet tiyatroları 2016-2017 sezonu için seyircilerle buluşuyor. Bunun heyecanı, neşesi, paniği ve gururu içerisindeyiz. İzmir Devlet Tiyatrosu olarak biz bu açılışı Urla sahnesinde yapmayı uygun gördük. Urla, Türkiye tarihinde de ilk banliyö ilçe sahnemiz." diye konuştu.

Erarslan, İZDT'nin ekim ayında repertuvarına yeni eklediği Oğuz Atay'dan "Oyunlarla Yaşayanlar", Yeşim Dorman ve Yıldırım Türker'den "Gölge Ustası", kasım ayında Wajdi Mouawad'dan "Yanık", Behiç Ak'dan "Newton Bilgisayardan Ne Anlar" adlı oyunları sahneleyeceğini anlatarak, bu sezon için 16 oyun sergilemeyi planladıklarını ifade etti.

Günlük siyasi tartışmalardan uzak halde görevlerini yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Tayfun Erarslan, herhangi bir grubun değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin tiyatrosu olduklarını ve bu yönde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Erarslan, salonların çok amaçlı yerine tiyatroya uygun olarak yapılması durumunda her alan için kullanılabileceğine işaret ederek, "Fuar Açık Hava Tiyatrosu dahil çevredeki bir çok antik alan, kazı alanlarını da aktif hale getirebilmek en azından yaşayanla, insanla buluşturabilmek adına projelerimiz var. Bunun girişini de 60'ıncı yıl gala gecemizi milat alarak, nisan sonunda Agora kazı alanındaki meydanda yapacağız. 'O günden bugüne' başlığı altında İzmir'deki 60 yıllık tiyatro serüvenini anlatan müzikli, danslı, lirik, görsel ögelerle beslenmiş özel gösterimi Agora kazı alanında sunacağız." ifadelerini kullandı.

Tayfun Erarslan, Ege'nin iki yakasının bir araya gelmesi için Yunanistan'daki tiyatrolarla ortak festival hazırlamak için yaptıkları görüşmelerin devam ettiğini ve şu an için bunun netlik kazanmadığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar