“İİT Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı“ başladı

ICYSM Başkanı Al Suud: "İslam milletini oluşturan halkların daha etkin bir biçimde bir arada olması gerekiyor. Kin, taassup ve aşırı milliyetçilikten uzak durulmalı ve barış içerisinde bir mesaj verilmesi gerekiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
“İİT Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı“ başladı
İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik ve Spor Bakanları (ICYSM) Başkanı Prens Abdullah bin Musa'ed bin Abdulaziz Al Suud, "İslam milletini oluşturan halkların daha etkin bir biçimde bir arada olması gerekiyor. Kin, taassup ve aşırı milliyetçilikten uzak durulmalı ve barış içerisinde bir mesaj verilmesi gerekiyor." dedi.

Al Suud, Conrad Hotel'de "Barış, Kalkınma ve Dayanışma için Gençliğin Güçlendirilmesi" temasıyla düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı'nın açılışında, organizasyon için Türkiye'ye teşekkürlerini sundu.

Tek amaçlarının gençlerin geleceği için güzel şeyler yapmak olduğunu dile getiren Al Suud, "Özellikle de içinde bulunduğumuz şu sıkıntılı günlerden dolayı, daha etkin çalışmalar yürütmek zorundayız. Kapsayıcı ve insana dayalı programlar, ortaya koymalıyız. Hepimiz, biliyoruz ki başarının özünde ancak bunlar vardır. 2014'te Cidde'deki bildiri, çıkış noktamız oldu. Bütün gençlerimizin bütün sorunların üstesinden geleceğimizi biliyoruz." diye konuştu.

Al Suud, birçok kurum ve kuruluşla iş birliği içinde olduklarına işaret ederek, ulusal ve uluslararası diyalogla İslam'ın gerçeğini anlatacaklarını söyledi.

İslam'ın mesajını vermek durumunda olduklarını kaydeden Al Suud, şöyle devam etti:
"Bunların haricinde hayır işleri İslam'ın faziletlerindendir. Bu toplantıda, geçmişe göre daha önemli ve daha etkin bir ortamda bulunmaktayız. Kapasitelerin oluşturulması ve geliştirilmesiyle daha etkin programlar ortaya koyulması önemli. Eğitimi de önemsemeliyiz. İslam milletini oluşturan halkların daha etkin bir biçimde bir arada olması gerekiyor. Kin, taassup ve aşırı milliyetçilikten uzak durulmalı ve barış içerisinde bir mesaj verilmesi gerekiyor. İslam gençlerin kutsal değerlere bağlı kalarak birçok şampiyonaya katılmasını öngörmekteyiz."

Al Suud, Azerbaycan'a da düzenleyecekleri organizasyonlar için başarılar diledi.

Konuşmasının ardından ICYSM Başkanı Al Suud, İİT Gençlik ve Spor Bakanları Konferansı Başkanlığı'nı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a devretti.

Konferansa, İİT'ye üye 56 ülke ve 5 gözlemci ülkenin Gençlik ve Spor Bakanları ile İİT'ye bağlı kuruluşlar ile diğer uluslararası kuruluşlardan temsilciler katılıyor. Toplantılarda 30 üye ülkenin gençlik temsilcileri de yer alıyor.

Yorumlar