İdil Biret'ten 15 Temmuz şehitleri anısına konser

- Devlet sanatçısı piyanist İdil Biret, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar anısına Bodrum Oda Orkestrası eşliğinde konser verdi

Google Haberlere Abone ol
İdil Biret'ten 15 Temmuz şehitleri anısına konser

MUĞLA (AA) - Devlet sanatçısı piyanist İdil Biret, 15 Temmuz şehitleri için Bodrum Oda Orkestrası ile konser verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün katkıları ve Bodrum Oda Orkestrası'nın katılımıyla Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde anma etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve orkestranın İstiklal Marşı'nı seslendirmesiyle başladı. Konser öncesinde bir konuşma yapan orkestranın Sanat Yönetmeni Numan Pekdemir, 15 Temmuz demokrasi şehitleri anısına anma konseri düzenlediklerini söyledi.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da istenmeyen durumlarla karşılaştığını ifade eden Pekdemir, "Ne yazık ki şehitlerimiz oldu. Ama bu şehitlerimiz gösterdi ki Çanakkale ve Sakarya ruhu halen milletimizin kalbinde yaşamakta. Sanatçılar olarak ülkemize yapılan bu haince saldırıyı nefretle kınıyoruz." diye konuştu.

Konsere katılan eski Kültür Bakanı İstemihan Talay da 15 Temmuz'da, devletin ve milletin, büyük bir kalkışmayla bir darbe tehdidiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Yaşananların gerçek olduğunu vurgulayan Talay, "Bu darbeye karşı milletçe, omuz omuza hep birlikte direndik ve bugün demokratik bir yapı içerisinde bu konserde buluşabiliyorsak, bu o gece kaybettiğimiz şehitlerimizin kanlarını, canlarını bu uğurda feda etmesinin sonucudur." dedi.

Konserde sahne alan piyanist İdil Biret, oda orkestrası eşliğinde Beethoven'dan eserler seslendirdi.

Yaklaşık 2,5 saat süren konseri aralarında sanat, spor ve iş dünyasından ünlülerin de olduğu çok sayıda sanatsever ilgiyle izledi.

Öte yandan konsere destek veren bazı kurum ve sanatçılara da plaket verildi.

Yorumlar