"Hediyem İstanbul" sergisi

- Sergide, Hediyem İstanbul Tasarım ve Modelleme Atölyesi'nin hazırladığı İstanbul temalı 22 farklı hediyelik eşya ziyaretçilerin beğenisine sunuldu

Google Haberlere Abone ol
"Hediyem İstanbul" sergisi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'nin İstanbul temalı hediyelik eşyalarının ve tarihi kültürel eserlerin üretimini gerçekleştiren "Hediyem İstanbul" markasının yeni tasarımlarının sergisi açıldı.

Hediyem İstanbul Tasarım ve Modelleme Atölyesi'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Yaratıcı Endüstrilerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında hazırladığı İstanbul temalı 22 farklı hediyelik eşyanın yer aldığı sergi, İstanbul Kitapçısı Taksim Metro Girişi Kültür AŞ Sergi Salonu'nda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Kültür AŞ Genel Müdürü Nevzat Kütük, açılışta yaptığı konuşmada, mevcut çalışmaları dışında İstanbul'un tanıtımına katkı sunmak için yeni şeyler bulma ümidiyle yaptıkları gözlemler sonucu, İstanbul'u tanıtan eşya sayısının çok fazla olmadığını gördüklerini belirtti.

Bunun üzerine "Hediyem İstanbul" markasıyla kenti anımsatan hediyelik eşyalar yapmaya karar verdiklerini aktaran Kütük, İstanbul'un dünyanın en eski tarihi ve kültürel mirasına sahip olduğunu dile getirdi. Kütük, Hediyem İstanbul Tasarım ve Modelleme Atölyesi'nin çalışmalarıyla ortaya kaliteli bir iş çıktığını ve bir yıllık çalışma sonucu elde edilen modellerin tanıtımının yapıldığını ifade etti.

İstanbul'daki tarihi ve kültürel zenginliklerin yeteri kadar dünyaya tanıtılamadığına dikkati çeken Kütük, şunları söyledi:

"Yeni arayışlarımız arasında, hediyelik eşyaların olduğu gibi mevcut müzelerimizin de yeterli olmadığını gördük. Tanıtılması gereken çok fazla tarihi zenginliklerimiz olması nedeniyle yeni müze çalışmaları yapılması gerektiğini ve önümüzdeki yıllarda 10 yeni müzeyi İstanbul'a kazandırmak istiyoruz. Hediyem İstanbul çalışmasıyla da İstanbul'u tanıtacak en kaliteli ürünleri vermeyi düşünüyoruz. İstanbul Kitapçısı adı altında kurulan mağazalarımız, 10'a ulaştı. Bunları önümüzdeki yıllarda genişletmeyi planlıyoruz."

Kültür AŞ Projeler Müdürü Fatih Yavaş ise "Hediyem İstanbul" ismi ve markasının kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, "Hediyelik eşyalar kalıcı bir hatıra olarak kalırken, ekonomi açısından da önemli bir yer tutuyor. New York gibi tarihi çok uzun geçmişe dayanmayan şehirlerde bile hediyelik eşyalardan elde edilen gelir, bizimle kıyaslanmayacak derecede yüksek." dedi.

Hediyelik eşya pazarında İstanbul'un hak ettiği yerde olmadığını söyleyen Yavaş, bu doğrultuda önemli ve kaliteli eşyalar elde edileceğine inandıklarını bildirdi.

Açılış töreninde, "Hediyem İstanbul Tasarım ve Modelleme Atölyesi" tarafından düzenlenen "İstanbul'u Yanında Taşı" başlıklı hediyelik eşya tasarım yarışması ve "İstanbul Temalı Ahşap Oyuncak Tasarım Yarışması"nın sonuçları da açıklandı.

İstanbul Temalı Ahşap Oyuncak Tasarım Yarışması'nın birincisi Doğukan Karapınar, "İstanbul'u Yanında Taşı" başlıklı hediyelik eşya tasarım yarışmasının birincisi Özge Bayır ve Emre Polat oldu. Dereceye girenlere, para ödülü verildi.

Sergilenen ürün tasarımları ve prototipleri, 4 Eylül'e kadar görülebilecek.

Yorumlar