"Hayati Tehlike" filminin özel gösterimi yapıldı

- Dijital Yapım Evi, ESER ve Şeker Hayat'ta eğitim gören down sendromlu, otistik ve mental tanılı özel çocukları, filmin oyuncularıyla ve davetli sanatçılarla buluşturdu

Google Haberlere Abone ol
"Hayati Tehlike" filminin özel gösterimi yapıldı

İSTANBUL (AA) - Yönetmenliğini Serdar Işık'ın üstlendiği komedi türündeki "Hayati Tehlike" filminin, engelli çocuklar için özel gösterimi yapıldı.

Filmin yapımını üstlenen Dijital Yapım Evince, Eyüp Kültür Sanat Merkezi'nde yapılan gösterimde, filmin oyuncuları ve davetli sanatçılarla, Eyüp Belediyesi Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi (ESER) ve Şeker Hayat'ta eğitim gören down sendromlu, otistik ve mental tanılı özel çocuklar buluşturuldu. Gösterime, çocukların aileleri de katıldı.

Çocuklarla sohbet edip fotoğraf çektiren sanatçılar, kırmızı halıdan "Şeker Çocuklar"la geçti.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli insanların, toplumun kanayan bir yarası olduğunu söyledi.

Engellilerin görmezden gelindiğini dile getiren Aydın, "Özellikle son 10 yıldır ülkemizde bu alanda çok ciddi kamusal gelişmeler oldu. Bunun yerel hizmetler anlamında da yansımaları var. Eyüp Belediyesi bu anlamda gerçekten dişe dokunur, insana dokunur çalışmalar yapıyor." dedi.

Aydın, film vesilesiyle rehabilitasyon gören çocuklarla bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Belki bu vesileyle çocuklarımızın mutluluklarına bir katkı sağlarız. Hem de bu durumdaki başka çocuklarımızı ve ailelerimize mesaj olur bu etkinlikler. Bir ilham olur ve güzelliklerle beraber inşallah yürümeye devam ederiz diye ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yapımcı Mustafa Uslu da filmi engelli çocuklarla paylaşıp, onların verdikleri tepkiyi görmek istediklerini kaydetti.


- Yeni filmleri önce engelliler izleyecek

Herkesi Şeker Hayat'ı ziyaret etmeye çağıran Uslu, şunları söyledi:

"İnsanların o sevgi yumağını, karşılıksız sevgiyi paylaşmalarını çok isterim. İnşallah 2017 yılı içerisinde 5 filmi vizyona sokuyoruz. Bu ilki. Şubat ve Mart ayında 2 filmimiz vizyona giriyor. Şirket olarak bir karar aldık. Bu filmlerin ilk paylaşımlarını kardeşlerimizle burada yapacağız."

Başrol oyuncusu Toygan Avanoğlu ise yaşadığı mutluluğun tarifsiz olduğunun altını çizerek, "Böyle özel günlerde değil, vakit buldukça bundan sonra devamlı burada olmak, buraya gelmek istiyorum. Filmimiz gerçekten şeker gibi. Şeker çocuklarımıza layık bir film. Umarım beğenirler." diye konuştu.

Pop şarkıcısı Özgün, kendi çocuğu da down sendromlu olduğu için, bu çocuklara özel ilgi duyduğunu vurguladı.

Rehabilitasyon gören çocuklarla birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren şarkıcı, bu tip projelerin Türkiye genelinde yapılması gerektiğini kaydetti.

Gösterime ayrıca Öznur Serçeler, Anıl İlter, Burç Kumbetlioğlu, Billur Pınar Yılmaz, Sinem Öztürk, Füsun Demirel ve Onur Büyüktopçu gibi isimler katıldı.

Filmin konusu:

Hayati sıradan bir etli ekmek ustasıdır. Fırında sıradan bir hayat süren adam günün birinde mafyaya bulaşır. Haraç vermeyi reddetmesiyle başlayan macerada, mafyanın içine girmek zorunda kalır. Artık o mafyanın içine yerleştirilmiş olan bir köstebektir ve tüm organizasyon ona bağlıdır. Ancak mafyanın başındaki Rus baronunun kızına aşık olması ve aşkına karşılık bulmasıyla işler iyice karışmaya başlar. Üstelik mafyanın kızını kullanarak barona ulaşmaya çalışan tek kişi o değildir.

Başrollerini Toygan Avanoğlu, Öznur Serçeler ve Burç Kümbetlioğlu'nun paylaştığı filmde Altan Erkekli, Zeynep Şahin, Billur Pınar Yılmaz, Deniz Sipahi ve Füsun Demirel de yer alıyor.

Senaryosunu Baykut Badem'in kalemine aldığı film, 9 Aralık'ta vizyona girecek.


Yorumlar