Hamiyet Yüceses, vefatının 20. yıl dönümünde anıldı

- Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki anma programında Ayşe Taş, Nurdan Torun, Dilek Türkan ve Yonca Lodi Türk müziğinden seçme eserler seslendirdi

Google Haberlere Abone ol
Hamiyet Yüceses, vefatının 20. yıl dönümünde anıldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü'nün organize ettiği “Müziğin Ustaları” programında sanatçı Hamiyet Yüceses, vefatının 20. yıl dönümünde anıldı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen gecede Hamiyet Yüceses, vefatının yıl dönümünde Ayşe Taş, Nurdan Torun, Dilek Türkan ve Yonca Lodi’nin seslendirdiği seçme eserlerle yad edildi.

Ayşe Taş, yaptığı konuşmada, "Bu tür organizasyonlar çok sık yapılmıyor. Genç arkadaşımız Serkan Çağrı önderliğinde Hamiyet Yüceses Hanımefendiyi anmak için buradayız. Bu gerçekten çok güzel. Geçmişimizi unutmayalım yoksa geleceğimizi göremeyiz." dedi.

Hamiyet Yüceses'in Türk müziğinde önemli bir yeri olduğuna değinen Taş, dönem itibariyle sosyal medya gibi olanakların olmadığı günlerde toplumun her kesimi tarafından biliniyor olmasının önemine vurgu yaptı.

Hamiyet Yüceses'in hayat hikayesini anlatan videonun izletildiği gecede, "Olmaz İlaç Sine-i Sad Pareme", "Ada Sahilleri", "Kadifeden Kesesi", "Turnalar Uçun", "Çile Bülbülüm", "Sevmekten Kim Usanır", "Yana Yana Kül Oldum" ve "Makber" gibi sevilen parçalar seslendirildi.

Yorumlar