Greenpeace gemisi İzmir'de

- Türkiye turunda halkın ziyaretine açılan Greenpeace gemisi "Rainbow Warrior", İzmir'in Seferihisar ilçesine geldi - Greenpeace bu etkinlikte, Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyeline dikkati çekmeyi amaçlıyor

Google Haberlere Abone ol
Greenpeace gemisi İzmir'de

İZMİR (AA) - Uluslararası çevreci sivil toplum kuruluşu Greenpeace'in simgelerinden "Rainbow Warrior" gemisi, "Güneşe yelken aç" sloganıyla çıktığı Türkiye turunda İzmir'in Seferihisar ilçesine geldi.

Türkiye turunda ilk olarak Bodrum'a demirleyen Rainbow Warrior gemisi, daha sonra İzmir'in Seferihisar ilçesine geldi. Vatandaşların ziyaretine açılan gemi, yarın da Seferihisar'da kaldıktan sonra daha sonra Çeşme'ye geçecek.

Gemi Türkiye tur kapsamında daha sonra Bozcaada ve İstanbul'da demirleyecek.

Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanya Sorumlusu Duygu Kutluay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güneş enerjisi potansiyeli çok yüksek olan Türkiye'nin bu durumunu, Rainbow Warrior gemisi aracılığıyla yerel yönetimlerle, halkla ve çocuklarla paylaşarak ilerlediklerini söyledi.

Çeşme, Bozcaada ve İstanbul duraklarının ardından geminin Türkiye'den ayrılacağını kaydeden Kutluay, geminin daha sonra iklim zirvesine katılmak üzere Fas'a gideceğini kaydetti.

Kutluay, gerek Bodrum'da gerekse Seferihisar'da gemiye ilginin çok yüksek olduğunu belirterek, "Özellikle çocukların ilgisi çok var. Hem Bodrum hem Seferihisar belediye başkanları bizleri karşıladı. Spor okulları, spor kulüpleri, herkesle buluşuyoruz." diye konuştu.

Yorumlar