Göç Mevsimi, Uluslararası Antalya Film Festivali'nde yarışacak

İSTANBUL (AA) - Yönetmenliğini Caner Baykara'nın yaptığı "Göç Mevsimi", 53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin "Kısa film" kategorisinde yarışacak....

Google Haberlere Abone ol
Göç Mevsimi, Uluslararası Antalya Film Festivali'nde yarışacak

İSTANBUL (AA) - Yönetmenliğini Caner Baykara'nın yaptığı "Göç Mevsimi", 53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin "Kısa film" kategorisinde yarışacak.

Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Sinema Destekleme Fonu ve TÜRSAK (Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı) tarafından desteklenen film, kısa film kategorisine seçilen 10 film arasında yer aldı.

Baykara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin 19 ve 21 Ekim'de festival izleyicisiyle buluşacağını belirterek, "Türkiye'nin en iyi film festivali Antalya Film Festivali'nde yer almaktan dolayı çok mutluyum. Göç Mevsimi hem sinematografisi hem de yalın anlatımıyla bizden bir hikaye. Festivalde, En İyi Kısa Filmin özellikle halkın beğenisine sunularak, halk oylamasıyla belirlenecek olması da ayrıca önemli diye düşünüyorum." dedi.

Görüntü yönetmenliğini Murat Akay'ın, müziklerini Deha Özer'in yaptığı film, orta yaşlı bir ilkokul öğretmeninin doğduğu ve büyüdüğü köyünden kaçma hayallerini ele alıyor. Ulusal ve uluslararası festivallere katılarak ödüller alan filmde, Ercan Demirhan, Satı Demirhan ve Hamit Bozkaya rol aldı. Afyon'un Bolvadin ilçesinde bir haftada çekimleri tamamlanan filmin post prodüksiyonu ABT İstanbul tarafından yapıldı.

Uluslararası Antalya Film Festivali, 16-23 Ekim'de sanatseverlerle buluşacak.

Yorumlar