“Göç” filminin ilk gösterimi yapıldı

Kırgızistan'da “Göç” filminin ilk gösterimi yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
“Göç” filminin ilk gösterimi yapıldı
Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te, Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışması’nda birincilik ödülüne layık görülen Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) İletişim Fakültesi yapımı “Göç” filminin ilk gösterimi yapıldı.

Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve TRT desteği ile ekim ayında İstanbul Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen “Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışması”nda ödül alan Kırgız filmin gösterimi, KTMÜ İletişim Fakültesi sinema salonunda yapıldı.

Dünya Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir, Türk dünyasını bir arada tutmak ve ilişkilerini güçlendirmek için bu tür kültür ve sanat faaliyetlerini düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Demir, Türk dünyasına hizmet etmenin yollarını ararken, Türk Dünyası Belgesel Film Festivali düzenleme fikrinin ortaya çıktığını anımsatarak, bu fikrin Türk dünyası tarafından da hemen benimsendiğine dikkati çekti.

Kırgız sinema tarihinin en pahalı filminin yönetmenliğini yapan, Ata Meken Partisi Milletvekili Sadık Şer Niyaz, Türk dünyasında yapılan filmlerin önemine değindiği konuşmasında, “Türk atanın çocukları olan bizler, iş birliği içinde kendi filmlerimizi üretmeli ve dünyaya tanıtmalıyız. Ortak değerlerimizi yabancı filmlerden değil, kendi filmlerimizden öğrenmeliyiz ve etkilenmeliyiz.” diye konuştu.

KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Balcı, Türk dünyasının değerlerinin ve güzelliklerinin dünyaya film ve belgesel gibi görsel yapımlarla tanıtılabileceğinin altını çizdi.

Balcı, Manas Üniversitesinin nitelikli yapımlarıyla bu alanda da önemli bir hizmet verdiğini, bu başarının, bu sene ilki düzenlenen festivalde kazanılan birincilik ödülü ve özel ödülle tescillendiğini söyledi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte, ödüllü “Göç” filminin yanı sıra, Tataristan’dan Salavat Yuzeyev’in 2011 yapımı “Shunu Gelecek”, Başkortostan’dan Viliura İsiandavletova’nın 2015 yapımı “Tövbe”, Kırgızistan’dan KTMÜ Mezunu Adilet Karcoyev’in 2011 yapımı “Sarı Oy”, Türkiye’den Ahmet Bikiç’in 2016 yapımı “Misafir” ile Baran Vardar’ın 2016 yapımı “Vefa” adlı belgesel filmleri gösterildi.

Yorumlar