Gastro Afyon 2018 Turizm ve Lezzet Festivali

- Festival kapsamında 1'i yabancı 7 üniversiteden öğrencilerin katılımıyla yemek yarışması yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Gastro Afyon 2018 Turizm ve Lezzet Festivali

AFYONKARAHİSAR (AA) - Gastro Afyon 2018 Turizm ve Lezzet Festivali kapsamında, üniversiteler arası yemek yarışması yapıldı.

Türkiye Aşçılar Federasyonunca Afyonkarahisar'da bu yıl ilki düzenlenen festival, çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Festivalin ikinci gününde, 1'i Yunanistan'dan olmak üzere 7 üniversiteden öğrencilerin oluşturduğu takımların katıldığı yemek yarışması yapıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Barış Manço etkinlik alanında gerçekleştirilen yarışma, 6 kategoride düzenlendi.

Yarışmaya katılan üniversite öğrencileri, Afyonkarahisar'ın yöresel ürünlerini kullanarak yemeklerini hazırladı. Öğrenciler, izleyenler tarafından tezahüratlarla desteklendi. Öğrenciler, 30 dakika içinde yemeklerini hazırlayarak sunum yapmaya çalıştı.

Jüri üyeleri ise öğrencilerin tezgahlarını dolaşarak malzemeleri kullanma, tabak düzeni, lezzet ve görünüş açısından değerlendirdikleri yemekleri puanladı.

Yarışma ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren AKÜ Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi ve yarışma düzenleme kurulu üyesi Tansu Çelik, üniversite olarak festivale ev sahipliği yaptıklarını belirtti.

Yarışmaya, 5 öğrenciden oluşan 7 takımın katıldığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Bu öğrenciler yarışma kapsamında başlangıç tabağı, sakatat, balık, et yemeği, tatlı ve toplu katılacakları kapalı kutu kategorilerinde yarışacak. Yurtdışından ve yurtiçinden gelen yaklaşık 10 kişiden oluşan bir jürimiz var. Her kategoride ayrı ayrı puanlama yapılıyor. Daha sonra puanlar toplanarak birinci belirlenecek. Güzel bir yarışma olduğunu düşünüyorum. Afyonkarahisar olarak ev sahipliği yapıyoruz. Gastronomi ve yemek kültürünün turizm konusunda katkısı çok. Bu yarışmada Afyonkarahisar'ın yöresel ürünleri kullanılıyor. Böylece Afyonkarahisar ürünleri de öne çıkmış oluyor."

Yorumlar