Futayla mavi yolculuğa çıktı

- Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bir hafta planlanan Gökova Körfezi turuna çıkan turizmci Olgaç: - “Kendi gücümle mavi yolculuk hayalimi gerçekleştirmek istiyorum”

Google Haberlere Abone ol
Futayla mavi yolculuğa çıktı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, turizmci Yaman Olgaç, futayla bir hafta sürmesi planlanan Gökova Körfezi turuna çıktı.

Bir turizm firmasında çalışan, evli ve 2 çocuk babası 59 yaşındaki Olgaç, Bitez Mahallesi'ndeki sahilden "futa" adı verilen hafif yarış kayığıyla Gökova Körfezi turuna başladı.

Olgaç, 6 metre boyunda ve 80 santimetre enindeki futayla denize açılmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, hedefinin Sedir Adası'na gidip gelmek olduğunu söyledi.

Turizmle ilgilendiğini ve mavi yolculuk organizasyonu yaptıklarını belirten Olgaç, "kendi gücüyle mavi yolculuk" yapmayı hayal ettiğini anlattı. Olgaç, "Kürek teknemle bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Bir hafta sürede Gökova’yı gezip, yanıma aldığım erzak ve su ile yetinerek bir mavi yolculuk yapmak istiyorum." dedi.

- "Yanımda 1 lira bile param yok"

Olgaç, yolculukta çok fazla atık üretmemeyi amaçladığına işaret ederek şöyle konuştu:

"1 lira bile param yok. Para harcayacak yerim yok. Tüketim abartılı bir dünyada yaşıyoruz. Ben, onun tam tersini yapmak istiyorum. En asgari düzeyde ihtiyaçlarımı karşılayıp benim gözümde gerçek bir mavi yolculuk yapacağım. Dayanabilirsem toplamda yaklaşık 175 mil yol kat etmiş olacağım. 17 senedir spor olarak kürek teknesi kullanıyorum. Normal şartlarda saatte 5 mil gidiyorum ve günde 7 saat kürek çekebiliyorum."

Teknesinde erzakların yanı sıra kamp malzemesi de olduğu için saatteki hızının 4 mili geçmeyeceğini dile getiren Olgaç, ilk kampını yaklaşık 6 mil uzaklıktaki Karaada’da yapacağını kaydetti.


Yorumlar