Erdal Tosun için BKM'de tören düzenlendi

Törene Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Yavuz Bingöl, Cem Yılmaz, Tolga Çevik, Ozan Güven, Zafer Algöz, Şevket Çoruh'un da aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü isim katıldı

Google Haberlere Abone ol
Erdal Tosun için BKM'de tören düzenlendi

Sarıyer'de dün sabah geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden oyuncu Erdal Tosun için tören düzenlendi.

Beşiktaş Kültür Merkezi'ndeki (BKM) törene, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Yavuz Bingöl, Cem Yılmaz, Tolga Çevik, Ozan Güven, Zafer Algöz, Şevket Çoruh ve Olgun Şimşek'in de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü isim katıldı.

Tosun'un eski eşi İlknur Tosun törende yaptığı konuşmada, "Erdal çok iyi bir insandı. Çok ilgili, zorlayıcı, sevecen ve muhteşem bir baba. Yemeyi, içmeyi sevdiği gibi, yedirip, içirmeyi ve paylaşmayı da çok severdi. Çok iyi bir arkadaş, çok okuyan, izleyen, çok bilgili ve usta bir oyuncuydu." dedi.

İlknur Tosun, eşinin doğayı ve çocukları çok sevdiğini belirterek, "Çok inatçı bir hasta, çok zeki, duyarlı, duygusal, cömert, zor, sevgi dolu ve zarif bir adamdı. Büyük sofraların, büyük sevgilerin adamıydı. İşte bu yüzden bu kadar çok insan onu bu kadar çok seviyor. Seni çok seviyoruz Erdal. Ben seni çok seviyorum." ifadelerini kullandı.

Törene katılan oyuncu ve yönetmen Yılmaz Erdoğan da ölümün kaçınılmaz bir son olduğunu dile getirererek, "Hepimiz bir süre buralarda oyalanıp gideceğiz. Bir komedyenin hayata attığı imza, sebep olduğu kahkahalardır bence. Erdal işimizi şöyle çok zorlaştırdı. Nereye bakarsanız bakın, başınıza ne gelirse gelsin mutlaka Erdal Tosun'u hatırlatan bir şey olacaktır. Yani hayatımızın bundan sonrasında belki de refleks olarak onun telefonumuzdaki numarasını arayacağız." diye konuştu.

Erdoğan, ünlü oyuncunun donanımlı bir insan olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"O kadar dolu ve her şeye hakim bir insandı ki. Hatta bununla ilgili çok da takılıyorduk. Google'dan önce Erdal vardı yani. Her şeyi bilir, gerçek bir iddiacıdır ve her şeyin sonunda haklı çıkar. Yani böyle bir birikim. Bir de Tosun ailesi bu ülkenin en efsanevi ailesi bence. Güldürmek için gelmiş ve giderken de şaşırtıcı, çok üzücü biçimde giden ama hepimizin dimağına, beynimizin ta içine imza atmış insanlardı. 16 yıl önce buradan Erdal'la beraber Gürdal'ı uğurlamıştık. Ama onların hiçbir yere gittiği yok. Burada ve bizimleler. Bu ülke var oldukça onlar da var olacaklar. Uğurlar olsun."

Törende gözyaşlarını tutamayan Demet Akbağ ise Erdal Tosun ile katıldıkları cenaze törenlerine işaret ederek, "Erdal ile bu sahnede, çok acıyla, çokça insanı buradan uğurladık. 16 yıl önce Gürdal gitti. Benim uğurumdu. Sahneye çıkmadan önce onun resmini öpüp sahneye çıkardım. Şimdi ise bu uğur iki tane oldu. Onları çok seviyorum. Biz ailece onları çok seviyoruz." dedi.

Yapılan duaların ardından ünlü sanatçı, alkışlarla uğurlandı.

Yorumlar