En iyi ‘Fair Play’ karikatürleri belli oldu

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Konseyi tarafından düzenlenen TMOK 11. Uluslararası Fair Play Karikatür Yarışması sonuçlandı. Fair Play ruhunun anlaşılması ve yaygınlaştırılması amacıyla geleneksel...

Google Haberlere Abone ol
En iyi ‘Fair Play’ karikatürleri belli oldu

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Konseyi tarafından düzenlenen TMOK 11. Uluslararası Fair Play Karikatür Yarışması sonuçlandı. Fair Play ruhunun anlaşılması ve yaygınlaştırılması amacıyla geleneksel hale getirilen yarışmaya bu yıl 4 kıtadaki 41 ülkeden 473 eser gönderildi.

TMOK 11. Uluslararası Fair Play Karikatür Yarışmasına 4 kıtadaki 41 ülkeden 473 eser gönderildi. Karşıyaka Belediyesinin de destek verdiği, jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 55 eser sergilenmeye değer bulundu. Önder Önerbay’ın birinci seçildiği yarışmada; Avustralyalı, İranlı ve Brezilyalı katılımcılar da dereceye girdi. Ayrıca 6 çizer şilt kazandı. Ödüllerin, Kasım ayında Olimpiyatevinde düzenlenecek törenle takdim edileceği belirtildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, katılımcıları kutlayarak, dereceye girenlere başarı diledi. Akpınar, "Karikatürün gençliğe ve tüm topluma Fair Play’i anlatmanın iyi bir yolu olabileceği düşüncesiyle başlatılan ve gelenekselleşen bu önemli organizasyona katkı sağlamaktan, sanat ve spor işbirliğine ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Eserleri sergilemeye değer görülen ve dereceye giren tüm katılımcıları kutluyorum" dedi.

Yorumlar