'Dünyanın en güzel filmi' sergisi açıldı

Suriyeli çocuklarla yapılan resimler ve animasyonlardan oluşan sergi 12 Eylül'e kadar gezilebilecek

Google Haberlere Abone ol
'Dünyanın en güzel filmi' sergisi açıldı
Sosyal Kültürel Yaşamı Destekleme Derneği'nin (SKYGD) mülteci çocuklarla yaptığı resimler ve animasyonlardan oluşan, "Dünyanın En Güzel Filmi Sergisi" açıldı.

Cezayir Restaurant'ta açılan sergide, Suriyeli yaklaşık 60 çocukla yürütülen atölyelerde ortaya çıkan resim ve animasyonlar yer alıyor.

SKYGD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Görür, derneğin ağırlıklı olarak mülteci çocuklarla ilgili projeler yürüttüğünü ve mültecilerin yoğun oldukları şehirlerde çalıştıklarını söyledi.

Eserlerin yaklaşık 1 yıl önce tamamlandığını fakat sergi için alınması gereken izinlerin süreci uzattığını aktaran Görür, sergiye eşlik eden bir anket çalışması da yaptıklarını ve bu çalışmanın raporunun yakın zamanda açıklanacağını dile getirdi.

Çalışmaların Açık Toplum Vakfı tarafından desteklendiğini belirten Görür, "Daha çok desteğe ihtiyacımız var. Hem sanatçı hem malzeme desteği lazım. Bu sergide, resimler, 'Dünyanın En Güzel Filmi' ismindeki animasyon ve çocuklar kumaş boyama yaparken hazırlanmış 'Renkli Bir Gün' adında 'stop motion' film yer alıyor. Çocukların hayal dünyası çok geniş ve bunun desteklenmesi gerekiyor. 'Dünyanın En Güzel Filmi' ismi de çalışmalarımıza katılan bir çocuğun fikriydi." şeklinde konuştu.
 

Yorumlar