"Doğanın Renkleri" karma resim sergisi açıldı

İSTANBUL (AA) - Genç sanatçı ve tasarımcıları desteklemek amacıyla kurulan ARMAGGAN Art & Design Gallery'de "Doğanın Renkleri" karma resim sergisi açıldı....

Google Haberlere Abone ol
"Doğanın Renkleri" karma resim sergisi açıldı

İSTANBUL (AA) - Genç sanatçı ve tasarımcıları desteklemek amacıyla kurulan ARMAGGAN Art & Design Gallery'de "Doğanın Renkleri" karma resim sergisi açıldı.

Küratör Şanel Şan Sevinç, Kültürel Miras ve Doğal Boya Laboratuvarının, sanatçıların eserlerinde kullanması için ürettiği doğal boyalarla hazırlanan serginin açılışında, serginin dünya genelinde bir ilk olduğunu savundu.

ARMAGGAN bünyesinde tekstil için doğal boyaların yapıldığı bir laboratuvarları olduğunu ve bu laboratuvarın doğal bitki ve böceklerden pigmentler elde ettiğini belirten Sevinç, "Bu boya türü Anadolu'da da geleneksel bir boya türüdür. İnsan sağlığına hiçbir zararlı yanı olmayan doğal boyaların sanatçıların levhalarıyla buluşmasından mutluluk duyuyoruz." dedi.

Sevinç, sergide daha önce yaptıkları akrilik ve yağlı boya tablolara da yer verdiklerini ifade ederek, "Çünkü iki boyanın farkının görülmesini istedik. Sanatçıların doğal boyaları kullanması ilerleyen günlerde konuşulacak bir mesele. Doğal boyalar tekstilden sanat dünyasına yeni bir kapı araladı." diye konuştu.

"Doğanın Renkleri" sergisinde, Sıla Gür, Nilüfer Tokay, Aysun Bozuklu, Nilgün Sabar, Betül Cankara, Şevket Arık, Sinem Kaya, Güneş Özmen, Neşe Çoğal, Hüseyin Rüstemoğlu, Doruk Pireci, İrem Çamlıca ve Desen Halıçınarlı gibi 13 sanatçının eserleri yer alıyor.

Sergi 19 Kasım'a kadar ARMAGGAN Art & Design Gallery'de görülebilecek.


Yorumlar