CSO'dan "23 Nisan" konseri

- CSO, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, Şef Deliorman yönetiminde Ankara Spor Salonu'nda vereceği görkemli ve renkli bir konserle kutlayacak - Konserde CSO, 1500 çocuktan oluşan büyük bir koroya eşlik edecek

Google Haberlere Abone ol
CSO'dan "23 Nisan" konseri

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, Şef Cemi'i Can Deliorman yönetiminde Ankara Spor Salonu'nda vereceği görkemli ve renkli bir konserle kutlayacak.

CSO'dan yapılan açıklamaya göre, 20 Nisan Cuma günü saat 20.00'de Ankara Spor Salonu'ndaki konserde, günün anlamına uygun olarak çocuk sanatçılar da yer alacak. Konserde CSO, 1500 çocuktan oluşan büyük bir koroya eşlik edecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Çocuk Korosu, TRT Ankara Radyosu Çoksesli Çocuk Korosu, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Ortaokulu Çocuk Korosu, Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu, Türkiye Polifonik Korolar Derneği Çocuk Korosu ile Ankara'nın pek çok okulundan öğrencilerin katılımıyla oluşan koroya, Ankara dışından Ağrı Bilim ve Sanat Merkezi Korosu da katılacak.

Koro, çocuk şarkıları ve marşlardan oluşan programla 23 Nisan coşkusunu tüm çocuklara ulaştıracak. Ankara Devlet Opera ve Balesinin Çocuk Bale Grubu da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası organizasyonuyla gerçekleşecek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na renk katacak.

Şef Deliorman yönetimindeki konserin solisti ise 11 yaşındaki çocuk sanatçı Laçin Akyol olacak. Akyol, Dmitri Kabalevski'nin Opus 48 Numaralı Keman Konçertosundan 1'inci Bölümü seslendirecek.

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Keman Bölümü öğrencisi olan Laçin Akyol, geçen yıl Brüksel'de düzenlenen Uluslararası Grumiaux Keman Yarışması'nda 2'nci oldu.

20 Nisan'da banda kaydedilecek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri, 23 Nisan'da TRT 1'de yayınlanacak.

Yorumlar