Contemporary Istanbul, sanatseverleri İstanbul'da buluşturacak

- Türkiye ve dünyanın önde gelen çağdaş sanat eserlerinin görülebileceği fuar, 3-6 Kasım'da gerçekleştirilecek

Google Haberlere Abone ol
Contemporary Istanbul, sanatseverleri İstanbul'da buluşturacak

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin ve bölgenin uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul (CI), 3-6 Kasım'da sanatseverlerle buluşacak.

İstanbul Kongre Merkezi ile Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda, bu yıl 11'incisi düzenlenecek fuar, Türkiye ve dünyanın önde gelen çağdaş sanat eserlerinden örnekleri görme olanağı sunacak.

Akbank ana sponsorluğunda, 70'e yakın galeriyi ağırlayacak fuar, bu yıl bir ilke imza atarak "Collectors' Stories" sergisinde Türkiye'nin önde gelen 60 özel çağdaş sanat koleksiyonundan 120 eseri sanatseverlere sunacak.

CI'a bu yıl, New York'tan C24 Gallery ile Marlborough Gallery, Berlin'den Michael Schultz ve König Galerie, Cenevre'den Analix Forever, Barselona'dan Galeria Senda, Basel'dan LICHT FELD Gallery, Santiago'dan Isabel Croxatto Gallery, Paris'ten Galerie Lelong, Varşova'dan Kasia Michalski Gallery, Ramallah'tan Gallery One ve Tahran'dan Dastan's Basement katılacak.

İstanbul'dan Dirimart, Zilberman Gallery, Pi Artworks, Öktem & Aykut, Galeri Nev İstanbul, Gaia Gallery, Galerist ve Mixer de fuarda yer alacak.

- İnci Eviner ve Nuri Bilge Ceylan'ın eserleri de sergilenecek

Franz Ackermann, Farniyaz Zaker, Yago Horal, Mamali Shafahi, Wafa Hourani, Katharina Grosse, Victor Castillo, Jochen Proehl, Isca Greenfield-Sanders, Burçak Bingöl, Can Altay, Şükran Moral, İnci Eviner, Nuri Bilge Ceylan, Ali Alışır, Yeşim Akdeniz ve Sibel Diker'in eserleri de fuarda sergilenecek.

Kentsel değişim ve dönüşüm sürecini merkeze alan tema çerçevesinde, mimar Fahrettin Aykut'un fuara özel hazırlayacağı tasarımlar seyirciyi karşılayacak. Sanatçılar Ardan Özmenoğlu ve Volkan Aslan'ın hazırladığı enstalasyonlar da bu yıl fuar programında bulunacak.

Türkiye'nin önde gelen koleksiyonerlerinin kendi koleksiyonlarından seçeceği eserler CI Artistik Danışmanı Marc-Olivier Wahler'in küratörlüğünde Collectors' Stories bölümünde sergilenecek. Koleksiyonerlerin kişisel estetik anlayışlarını sunmalarına olanak sağlayacak sergi, Türkiye'de sanat koleksiyonerliğinin geçirdiği dönemsel değişimleri ve bugününü tartışmaya açacak.

Fuar kapsamında düzenlenen CI Dialogues, 3 gün boyunca 50'den fazla sanat profesyoneli, sanatçı ve koleksiyoneri, çağdaş sanatın durumu, ekonomisi ve piyasasının güncel niteliklerini değerlendirmek üzere bir araya getirecek. "Sanat Fuarlarının Gücü" panelinde dünyanın önde gelen fuarlarından Art Dubai, Art Brussels, Cosmoscow ve Contemporary Istanbul yöneticileri bir araya gelerek, dünyadaki bölgesel fuarların geleceğini tartışacak.

Yorumlar