Cerablus'a dönüşler sürüyor

- Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bir grup Suriyeli, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'a döndü

Google Haberlere Abone ol
Cerablus'a dönüşler sürüyor

GAZİANTEP/HALEP (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bir grup Suriyeli, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'a döndü.

Suriye'de yaklaşık 6 yıldan bu yana devam eden iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin ülkelerine dönüşü sürüyor.

Gaziantep Valiliğince Karkamış ilçesinde kayıt işlemleri yapılan Suriyeliler, Göç İdaresi İl Müdürlüğü ekiplerinin nezaretinde ülkelerine dönüyor. Yanlarına aldıkları eşya ve bavullarıyla Karkamış Gümrük Kapısı'na gelen çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeliler, güvenlik kontrolünden sonra Cerablus'a geçiyor.

Özgür Suriye Ordusu üyelerinin gümrük kapısında karşıladığı ve yakından ilgilendiği Suriyelilerin eşyaları araçlara yüklenip evlerine ulaştırılıyor.

Yaklaşık 2 yılın ardından çocuklarıyla ülkesine giden Abir Batran, bu anı sürekli hayal ettiğini ve çok mutlu olduğunu aktardı. Evini çok özlediğini anlatan Batran, kendilerine sahip çıkan ve bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür etti.

Gülistan Cedan ise Cerablus'ta artık huzurun hakim olduğunu ve evlerine dönmeye karar verdiklerini dile getirerek "Birçok yakınım Cerablus'a döndü. Onlar haber verince ben de dönmeye karar verdim. İnşallah bir daha buradan ayrılmayız." dedi.

Öte yandan, Cerablus'a insani yardım taşıyan tırların Suriye'ye geçişleri de devam ediyor.

Yorumlar