"Cehennem", özel gösterimde sinemaseverlerle buluştu

- Avrupa'nın birkaç ülkesinde geçen hikayede önemli yer tutan İstanbul sahnelerinin, Türkiye'ye gelen turist sayısında da artış sağlaması bekleniyor

Google Haberlere Abone ol
"Cehennem", özel gösterimde sinemaseverlerle buluştu

İSTANBUL (AA) - Dan Brown'ın aynı adlı romanından uyarlanan "Robert Langdon" üçlemesinin son halkası "Cehennem", ZUBİZU özel gösteriminde sinemaseverlerle buluştu.

İstanbul sahneleriyle dikkat çeken filmin, Kanyon AVM'de gerçekleştirilen özel gösteriminde AA muhabirine açıklama yapan ZUBİZU CEO'su Hakan Kaplan, müşterilerinin sosyal hayatlarında da yanlarında olduklarını ve onlarla özel gösterimlerde bir araya geldiklerini söyledi.

"Cehennem"in, yılın en iyi filmi olduğunu aktaran Kaplan, "En iyi film hangisiyse müşterilerimizi ona götürmeye çalışıyoruz. O yüzden bu filmi tercih ettik. Filmin bir kısmının Türkiye'de geçmesi bizim için gurur verici. Zaten İstanbul dünyanın en güzel şehri. Cehennem'i seçmemizin nedenlerinden bir tanesi de bu." diye konuştu.

Başrol oyuncusu Tom Hanks'in, Dan Brown'un "Da Vinci Şifresi", "Melekler ve Şeytanlar" kitaplarının da ana karakteri olan Robert Langdon'ı canlandırdığı filmde, Hanks'e oyuncu Felicity Jones eşlik ediyor.

Yönetmenliğini Ron Howard'ın üstlendiği, orijinal adı "Inferno" olan filmde ayrıca, Irrfan Khan, Omar Sy, Ben Foster ve Sidse Babett Knudsen rol alıyor.

- Kilit nokta İstanbul

Serinin diğer filmlerinde olduğu gibi, "Prof. Langdon"ın bir olayın düğümünü çözmek için maceralara atıldığı "Cehennem", olayın kilit noktalarından birini İstanbul'a ayırıyor.

Avrupa'nın birkaç ülkesinde geçen hikayede önemli yer tutan İstanbul sahnelerinin, Türkiye'ye gelen turist sayısında da artış sağlaması bekleniyor. Filmin uyarlandığı kitabın 2013'te yayınlanmasının ardından, Yerebadan Sarnıcı'nın ziyaretçi sayısında artış gözlemlenmişti.

Filmin yüksek aksiyon sahneleri içeren Yerebatan Sarnıcı'nda geçen bölümleri, sarnıcın tarihi dokusuna zarar vermemek için Budapeşte'deki film platosunda birebir kopyası yapılarak çekildi.

Yıllardır pek çok sinema filmine kapılarını açan Yerebatan Sarnıcı daha önce, yönetmenliğini Oscar ödüllü oyuncu Russell Crowe'un yaptığı ve Çanakkale Savaşı'nı anlatan "Son Umut" ve James Bond serisinden "Skyfall" filmlerinde de yer almıştı. Filmde Ayasofya sahneleri de öne çıkıyor.

Senaryosu David Koepp'in yazdığı "Cehennem"in konusu ise özetle şöyle:

Ünlü simgebilimci Langdon (Tom Hanks), bizzat Dante'nin kendisiyle ilgili bir dizi ipucunu takip eder. Langdon bir İtalyan hastanesinde hafıza kaybıyla uyanınca, kendisine hafızasını geri kazanmasında yardımcı olacağını umduğu doktor Sienna Brooks'la (Felicity Jones) iş birliği yapar. İkili, beraberce çılgın bir adamın dünya nüfusunun yarısını silip süpürecek olan küresel bir virüsü yaymasına engel olmak için zamana karşı yarışırken Avrupa'nın birçok yerine gitmek zorunda kalır. Ancak düğümün çözümü için büyük hesaplaşma İstanbul'da yaşanacaktır.

Yorumlar