Çankaya’dan kadın yazarlar haftası

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki duyarlı çalışmaları ve önemli projeleriyle Türkiye’nin ilk “Mor Bayrak”lı yerel yönetimi olan Çankaya Belediyesi, “Kadın Yazarlar Haftası” düzenleyecek.Ayizi Yayıncılık’la iş birliği...

Google Haberlere Abone ol
Çankaya’dan kadın yazarlar haftası

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki duyarlı çalışmaları ve önemli projeleriyle Türkiye’nin ilk “Mor Bayrak”lı yerel yönetimi olan Çankaya Belediyesi, “Kadın Yazarlar Haftası” düzenleyecek.

Ayizi Yayıncılık’la iş birliği yapılarak düzenlenecek etkinlik, 25-29 Eylül tarihleri arasında Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) gerçekleşecek. Her gün farklı bir konuda düzenlenecek söyleşilerin de yer alacağı etkinliklere, yazarlar ve akademisyenler katılacak.

“Kadınları görünür kılmak istiyoruz”

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, kadınların istihdam, eğitim, sağlık haklarından eşit bir şekilde yararlanmaları, edebiyat ve sanattaki varlıklarını arttırmaları ya da görünür kılınmaları için çalıştıklarını belirtti.

Avrupa Yerel Eşitlik Eylem Planı çerçevesinde hizmet ürettiklerini vurgulayan Başkan Taşdelen, “Belediyemizde ve ilçemizde fark oluşturacak çalışmalar için sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle iş birliği içindeyiz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için tüm gücümüzle mücadele ediyoruz” dedi.

5 gün 5 yazar

5 gün sürecek etkinlikte yer alacak 5 yazar ve kitapları şöyle:

25 Eylül 18.30 ÇSM, “Gülersen Yengeçler Isırmaz”, Zeynep Pelin Ataman

26 Eylül 13.00 ÇSM, “Makbul Anneler, Müstakbel Vatandaşlar”, Sevi Bayraktar (Editör Aksu Bora)

27 Eylül 18.30 ÇSM, “Annemle Konuşmalar”, Şöhret Baltaş

28 Eylül 18.30 ÇSM, “Elleri Tılsımlı” Gökçen Beyinli

29 Eylül 18.30 ÇSM, "Kadın Sağlığı Hareketinden Sesler", Çevirmen: Burcu Şimşek .

Yorumlar