Bursa'da kültür sanat

- BDT 5. Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali ev sahipliği yapmaya devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da kültür sanat

BURSA (AA) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali'ne ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Devlet Tiyatrolarınca bu yıl 5'incisi düzenlenen festival kapsamında Sırbistan'dan gelen Sombor Ulusal Tiyatrosu "Maestro" oyununu bugün ve yarın saat 20.00'de Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde izleyiciyle buluşturacak.

Makedonya'dan gelen Üsküp Arnavut Tiyatrosu ise "Sarı Köpek" oyununu 17 Mart Cumartesi 15.00 ve 20.00 saatlerinde yine aynı sahnede sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Bosna Hersek'ten gelen MESS Sahnesi ve Saraybosna Savaş Tiyatrosu da "Damarlarımızdaki Un" oyununu 18 ve 19 Mart'ta saat 20.00'de sahneye koyacak.

Yunanistan'dan gelen Art Vouveau Tiyatrosu ise "Koltuk Değnekleri" oyununu 20 ve 21 Mart'ta saat 20.00'de sahneleyecek.

Yabancı dildeki oyunların Türkçe çevirilerinin sahnenin üstünde ve iki yanında bulunan ekranlara yansıtılacağı festival, 25 Mart'a kadar sürecek.

- Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu da "Gulyabani" oyununu izleyiciyle buluşturacak.

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yazdığı, Lale Oraloğlu'nun uyarladığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği "Gulyabani"nin dekor tasarımını Tayfun Çebi yapıyor. Altuğ Görgü, Didem Hun Liman ve Uğur Serener'in de aralarında bulunduğu 8 kişinin rol aldığı oyunda, geçim zorluğu çeken ve aile dostlarının yardımıyla adı "peri yuvası"na çıkan köşkte hizmetçilik yapmaya götürülen kadının başından geçenler konu ediliyor.

Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde 17 Mart Cumartesi saat 14.00'te sahnelenecek.

Yorumlar