Bosna Hersek'in Oscar adayı "Saraybosna'da Ölüm"

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Film Emekçileri Birliği, Oscar ödüllü Danis Tanovic'in yönetmenliğindeki "Saraybosna'da Ölüm (Death in Sarajevo)" filminin...

Google Haberlere Abone ol
Bosna Hersek'in Oscar adayı "Saraybosna'da Ölüm"

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Film Emekçileri Birliği, Oscar ödüllü Danis Tanovic'in yönetmenliğindeki "Saraybosna'da Ölüm (Death in Sarajevo)" filminin, Bosna Hersek'in Oscar adayı olduğunu bildirdi.

Bosna Hersek Film Emekçileri Birliği tarafından yapılan açıklamada, 26 Şubat'da 88'incisi düzenlenecek Akademi Ödülleri (Oscar) kapsamında, Bosna Hersek adına "Saraybosna'da Ölüm" filminin "En İyi Yabancı Film" kategorisinde yarışacağı ifade edildi.

Başrollerini Vedrana Seksan, Muhamed Hadzovic, İzudin Bajrovic, Senzana Vidovic ve Edin Avdagic'in üstlendiği ve senaryosuyla beğeni kazanan "Saraybosna'da Ölüm", bu yıl 22'ncisi düzenlenen Saraybosna Film Festivali'nde de izleyiciyle buluşmuştu.

12-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 22. Saraybosna Film Festivali'ne katılan Tanovic, filmin Saraybosna'nın ünlü bir otelinde geçtiğini belirterek, "Filmde, Birinci Dünya Savaşı'nın başlangıcına neden olan 100 yıllık bir olay anılıyor. Gavrilo Princip, Arşidük Franz Ferdinand'ı Saraybosna'da öldürdükten sonra Birinci Dünya Savaşı başladı. Film, tuhaf bir yolla bunu ele alıyor. 100 yıl önce savaşı başlatan olay, bugün burada günlük yaşamımızda da hala mevcut. Ayrıca film, Saraybosna'da günümüz yaşamını da anlatıyor. Bu film farklı katmanları olan ve farklı konuları aynı potada eriten bir film." ifadelerini kullanmıştı.

Bu arada, dünya gösterimini Berlin Uluslararası Film Festivali'nde yapan Tanovic yönetmenliğindeki film, festivalden Gümüş Ayı ödülünü alarak ayrılmıştı.

Tanovic, daha önce ilk filmi "Tarafsız Bölge (No Man's Land)" ile 2002 yılında gerçekleşen 74. Akademi Ödülleri'nde "En İyi Yabancı Film" kategorisinde Oscar'ı kazanmıştı.





Yorumlar