"Bıdık ile Köpük Trafikte" tiyatro oyunu İDO'da

İSTANBUL (AA) - MAPFRE Vakfı, İDO ile iş birliği yaparak, "Yol Güvenliği" projesi kapsamında "Bıdık ile Köpük Trafikte" tiyatro oyununu İDO’nun...

Google Haberlere Abone ol
"Bıdık ile Köpük Trafikte" tiyatro oyunu İDO'da

İSTANBUL (AA) - MAPFRE Vakfı, İDO ile iş birliği yaparak, "Yol Güvenliği" projesi kapsamında "Bıdık ile Köpük Trafikte" tiyatro oyununu İDO’nun Yenikapı-Bandırma seferlerine taşıdı.

"Yol Güvenliği Projesi" Koordinatörü Yeşim Daravanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MAPFRE Vakfı'nın çeşitli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiğini söyledi. Trafik eğitimin çocuklardan başlaması gerektiğine inanarak bu tiyatro oyununun sahneye konulduğunu anlatan Daravanoğlu, projenin Tiyatro Alkış tiyatro topluluğuyla ortak hazırlandığını anlattı.

Daravanoğlu, çocukların erken yaşta algılarının çok daha açık olduğuna işaret ederek, "Çocuklar oyunu ebeveynleriyle birlikte izliyorlar. Böylelikle aileleri de eğitimin içine dahil ediyoruz. Çocuklar öğrendikleri şeyleri ailelerine empoze etmeyi seviyorlar." dedi.

Oyunun senaryosunun pedagoglardan onay alındıktan sonra sahneye aktarıldığını belirten Daravanoğlu, İDO'nun seferlerinde oynanmasıyla tatile giden ailelerin hedef alındığını anlattı.

Oyunun senaristi ve yönetmeni Oktay Şenol ise Tiyatro Alkış'ın seneye 20'inci yılını kutlayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Biz uzun yıllardır bu projelerin savaşını veriyoruz. Ancak bazı projeler prodüksiyon olarak bizi aştığı için zorlanıyorduk. Bu kez yapmak istediğim konulardan biri trafikti ve bunu sahneye koymayı başardık. Oyun içerisinde bir aracımız bile var ve bu aracı yaptırmak neredeyse normal bir araç fiyatına mal oldu. Bu konu gerçekten önemli. Trafik kazalarının oluşmasında yüzde 80 sürücü hatasının olduğu istatistiklere yansıyor."

İnsanların trafik konusunda bilinçlenmesi gerektiğine inandığını, bunun çocuklukta eğitimle mümkün olacağının altını çizen Şenol, "Bugün burada bu oyunu izleyen çocuklar aşağı yukarı 13 yıl sonra şoför olacaklar ve trafiğe çıkacaklar. Bu oyunlar güldürmeden izlenebilen oyunlar. Nasihat veren şeyleri sevmeyen çocuklara bir şeyleri öğretmenin en iyi yolu çocuk tiyatrosu." diye konuştu.

İki hayvan karakterin trafikte babaannelerine ulaşmasının hikayesini anlatan tiyatro oyunu, iki karakterden birinin trafik konusunda çok bilgili diğerinin ise az bilgili olmasından doğan eğitici diyaloglarla çocukların beğenisini topladığını ifade eden Şenol, "Tiyatroyu bir haftadır burada sergiliyoruz ve iyi dönüşler alıyoruz. Hatta kulak misafiri olduğumda bir baba çocuğuna yolda giderken eğer hata yaparsa kendisini uyarması gerektiğini söyledi. Bu yaptığımız oyunun babaya bile ulaştığını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar