"Bayramabi", cuma günü vizyona girecek

- Senarist ve yönetmen Dikmen: - "Oyuncusundan set çalışanına, komedi filmi çekilirken ekip gülmüyorsa bir yerde bir sıkıntı var demektir. Bir şeyleri eksik yapıyorsunuz demektir. Benim en gerildiğim şey budur. Önce ekip gülmeli ki bu durum izleyiciye de geçsin" - Oyuncu Taş: - "İyi, kurnaz, vefalı, arkadan konuşan gibi birçok insan tipini barındıran, onların iç içe yaşadığı bir mahalle. Herhangi bir mahallede ne varsa filmdeki mahallede de o var"

Google Haberlere Abone ol
"Bayramabi", cuma günü vizyona girecek

İSTANBUL (AA) - Başrollerini Barbaros Dikmen ve Ayhan Taş'ın paylaştığı "Bayramabi", cuma günü vizyona girecek.

Yapımcılığını Sabri Onur Dikmen'in üstlendiği film, gazı kaçmayan kola üretmenin peşindeki "Bayramabi" karakterinin maceralarını konu ediniyor.

Senarist ve yönetmen Erdi Dikmen AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bayramabi"nin diğer komedi filmlerinden konusu bakımından farklı olduğunu ve hikaye için "fantastik" tanımlaması yapılabileceğini söyledi.

Filmin, Bayramabi karakterinin sevdiği kıza ulaşmak için asitsiz kola üretme macerasını konu edindiğini belirten Dikmen, "İnsanlar yeterince sinir stres yaşıyor. Sinemaya gittiğinde belirli bir ücret ödüyor ve bunun karşılığını almak istiyorlar. Komedi filmlerinde bunun karşılığı kahkahalar atıp, hiçbir şey düşünmeden sinemadan çıkıp gitmek. Gülmekten başka kaygısı olsun istemiyor izleyici. Sadece gülmek için gidiyorlar ve biz bunu fazlasıyla vadediyoruz." diye konuştu.

Oyuncular arasında güzel bir enerji oluştuğunu aktaran Dikmen, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bayramabi, her açıdan güzel bir film ama komedi filmlerinde, belki tüm dünya genelinde sinematografinin pek gözetildiğini düşünmüyorum. Bunun yanında, oyuncusundan set çalışanına, komedi filmi çekilirken ekip gülmüyorsa bir yerde bir sıkıntı var demektir. Bir şeyleri eksik yapıyorsunuz demektir. Benim en gerildiğim şey budur. Önce ekip gülmeli ki bu durum izleyiciye de geçsin. Biz keyifli bir iş yapıyoruz. Bunun da filme yansımasını istiyoruz."

- Mahalle komedisi

"Vine" isimli sosyal paylaşım uygulamasında tanınmaya başlayan ve daha önce "Sihirbazlık Okulunda Bir Türk" filmiyle izleyici karşısına çıkan Barbaros Dikmen de bir mahalle komedisi yapmak istediklerini ve ortaya, mahalle sıcaklığını yansıtan güzel bir iş çıktığını kaydetti.

Filmde "Bayramabi" karakterini canlandıran Dikmen, filmin senaryosuna çok özen gösterdiklerini ve filmin sıradan bir mahalle komedisi olmadığını anlattı.

Dikmen, karakterin adının "Bayramabi" olmasının sebebini ise şu sözlerle aktardı:

"Bayramabi'nin babasıyla annesi, çocuklarına isim koyma konusunda anlaşmazlık yaşıyor. Annesi, ismi Bayram olan abisinin, babası ise ismi yine Bayram olan babasının adını vermek istiyor. Bayramabi'nin annesi bir kurnazlık yapıp, abisi Bayram'ın ismini veriyor. Hangi Bayram olduğu anlaşılsın diye de o ismi Bayramabi şeklinde veriyor. Biz çekerken çok eğlendik. İnşallah seyirciye de yansıyacak."

- Sosyal medyadan sinemaya

Sosyal medyanın, kendi hayatında çok önemli bir konumda olduğunun altını çizen Dikmen, "Kimya mühendisliğini, tiyatro sevdası yüzünden 7,5 senede bitirebildim. Sonrasında sinema alanında yüksek lisans okudum. Sektöre girmek istiyordum ama çok zordu. Köşeler kapılmıştı ve çark dönüyordu. Sıfırdan girip oyuncu olmak kolay değildi ve giremedim. Kardeşim, 'Vine diye bir program var açalım mı?' dedi. Önce yükledim, sonra tutmaz diye sildim. Sonra tekrar yüklediğimde takipçi sayım hızla arttı. Şimdi 1 milyonu aşkın takipçim var. Sonrasında ise ilk film için yapımcı buldu beni ve 'Sana film çekelim, çok gülüyorum' dedi. Bu benim hayalimdi ve gerçekleştirdim." ifadelerini kullandı.

Filmde Bakkal Mehmet'i canlandıran Ayhan Taş ise gelen film ve dizi tekliflerinde öncelikle hikayeyi değerlendirdiğini, genellikle de komedi türündeki yapımlardan teklif aldığını belirtti.

Sektörde film çekenlerin gün geçtikçe arttığına dikkati çeken Taş, şunları söyledi:

"Filmi kimin yapacağı, kimin çekeceği de önemli. Dikmen kardeşlerle bu film vesilesiyle tanıştık. Hemen kanım kaynadı ve yanılmadığımı sette de gördüm. İyi ki bu aileyle tanışmışım dedim. Proje geldiğinde senaryoyu, hikayeyi önemsiyorum ama çalışacağınız ekip de çok önemli. Yaptığım işle ilgili hiç hayal etmedim. Sadece yaşadım. Sonuçlarını gördüm hep. Gördüğüm sonuçlar da beni bir şekilde daha keyifli kıldı. Bir hayal yoktu ama yaptıklarımın karşılığını aldım. Seyirciyle birbirimize bir şeylerin geçtiğini görebiliyorum."

Ayhan Taş, eleştirilerin aksine filmde çok küfür kullanılmadığını belirterek, "Bildiğiniz, mahalle sıcaklığında, iyi, kurnaz, vefalı, arkadan konuşan gibi birçok insan tipini barındıran, onların iç içe yaşadığı bir mahalle. Herhangi bir mahallede ne varsa filmdeki mahallede de o var. Mahallenin sevilen gençleri, kendilerince bir işe kalkışıyor. Ben, bunları seven, gençlerin abileri ve babaları gibi sözünü hep dinledikleri Bakkal Mehmet'i canlandırıyorum. Bu çocukların başına bir şey gelmesin diye, ben de bu serüvene dahil oluyorum." dedi.

Komedi türündeki filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Ecem Karavus, Sinem Ekşioğlu, Gökhan Niğdeli, Hande Yögen, Hamdi Alp, Selman Ünlüsoy, Ayça Bildik ve Yakup Yavru bulunuyor.

Filmin konusu ise özetle şöyle:

"Annesi, babası ve babaannesi ile birlikte yaşayan Bayramabi'nin en büyük hayali, arkadaşının düğününde görüp aşık olduğu Sinem'le tanışmaktır. Genç ve başarılı bir iş kadını olan Sinem, ülkenin en büyük kola şirketlerinden birinin reklam ve pazarlama müdürüdür. Bayramabi, Sinem'e ulaşmanın yolunun kendi kola markasını yaratmaktan geçtiğine inanmaktadır. Babası Cemal ise oğlunun aile yadigarı mesleği olan şerbetçi dükkanının başına geçmesini istemektedir. Bayramabi babasının bu isteğini kabul etmez ve arkadaşları Hamdullah, Talha ve ağabeyi olarak gördüğü Mehmet Bakkal'ın yardımı ile sevdiği kızın kalbini kazanmak için yola koyulur."










Yorumlar