Başkentte kültür sanat

- Besteci ve piyanist Fazıl Say, Sait Faik eseriyle Ankaralı dinleyicilerle buluşacak

Google Haberlere Abone ol
Başkentte kültür sanat

ANKARA (AA) - Besteci ve piyanist Fazıl Say, Sait Faik eseriyle Ankaralı dinleyicilerle buluşacak.

Say, "Sait Faik" başlıklı eserini 9 Ekim'de Congressium'da sahneleyecek. Eseri 42. İstanbul Müzik Festivali'nin siparişi olarak yazan ve prömiyerini 25 Haziran 2014'te Sait Faik'le özdeşleşmiş Burgazada'da yapan Say'a sahnelemede anlatıcı-oyuncu olarak Demet Evgar, Songül Öden, Esra Bezen Bilgin, vokallerde Zeynep Halvaşi ve Serenad Bağcan eşlik edecek.

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) Modern Dans Topluluğu, izleyiciler ve eleştirmenler tarafından büyük beğeni toplayan yapımı Cinderella’yı bugün sahneleyecek.

- Tiyatro

Akün Sahnesi:

Şirin Aktemur Toprak'ın yazdığı ve Umut Toprak'ın sahneye taşıdığı Neşet Ertaş'ın hayatından ve türkülerinden yola çıkarak hazırlanan "Neşe, Dert, Aşk" bugün ve yarın izleyicinin karşısına çıkacak.

Orhan Asena'nın yazdığı Sinan Pekinton'un yönetmenliğini üstlendiği "Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe", 11 Ekim'de prömiyer yapacak. Eserde, Kanuni Sultan Süleyman'ın oğulları Beyazıt ve Sarı Selim arasındaki iktidar ve taht yarışı ile oğullarının arasında kalan anneleri Hürrem Sultan'ın hikayesi anlatılıyor. Oyun, 12 Ekim'de de sahnelenecek.

Altındağ Tiyatrosu:

Ülker Köksal'ın kaleme aldığı ve Pervin Ünalp'ın rejisiyle sahneye taşınan "Sacide" oyunu, hafta boyunca izleyicinin beğenisine sunulacak. Oyunda 40'lı yaşlarda, abisinin evinin bir odasında yaşayan ve "Evde kalmış" yaftası yapıştırılan Sacide'nin gazete ilanıyla eş araması ve yaşadıkları anlatılıyor.

Büyük Tiyatro:

Kent ve doğa karşıtlığı üzerinden insanı ve dünyadaki konumunu sorgulayan Nuri Pakdil'in yazdığı Murat Demirtaş'ın yönettiği "Umut" adlı oyun yarın ve 9 Ekim'de seyirciyle buluşacak.

Alzaymır hastası bir anne ve iki kızının yaşam hikayesini anlatan "Annemin Son Çılgınlıkları", 11 Ekim'de izlenebilecek.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:

Türk tiyatrosunun en önemli örneklerinden kabul edilen "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım", bugün, yarın ve 8 Ekim'de sahnelenecek.

William Shakespeare'in yazdığı, Zerrin Akdenizli'nin oyunlaştırdığı, Kutay Sungar'ın yönettiği "Fırtına" ise bugün ve 9 Ekim'de minik izleyicinin beğenisine sunulacak.

Birinci dünya savaşını konu alan "Çamaşırhane" ise 11 ve 12 Ekim'de görülebilecek.

Küçük Tiyatro:

Ahmet Mithat Efendi'nin eserinden Türel Ezici'nin oyunlaştırdığı, Levent Suner'in yönettiği "Felatun Bey ve Rakım Efendi" bugün, yarın, 8 ve 9 Ekim'de sahnelenecek. Eser, Osmanlı Tanzimat Dönemi İstanbulundaki doğu-batı çatışmasından doğan "yanlış batılılaşma" ve medeniyet buhranını konu alıyor.

Şirin Aktemur Toprak'ın yazdığı ve Umut Toprak'ın sahneye taşıdığı Neşet Ertaş'ın hayatından ve türkülerinden yola çıkarak hazırlanan "Neşe, Dert, Aşk", 11 ve 12 Ekim'de izleyicinin karşısına çıkacak.

Oda Tiyatrosu:

"Koku" romanının yazarı Patrick Süskind'in pek çok dilde oynanan oyunu "Kontrabas", Hale Kuntay'ın çevirisi, Metin Belgin'in rejisiyle bugün, yarın ve 8 Ekim'de izleyiciye sunulacak.

Anton Çehov'un yazdığı, Aclan Büyüktürkoğlu'nun yönettiği "Kuğunun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi", 11 ve 12 Ekim'de sahneye konulacak.

Stüdyo Sahne:

12 Eylül döneminde yaşananları, iki kadının dostlukları çerçevesinde anlatan "Nehir" adlı oyun, yarın, 9 ve 11 Ekim'de sahnelenecek.

Ziraat Sahnesi:

Kadın sorunlarının konu edildiği "İyiyim" adlı oyun, bugün, yarın ve 8 Ekim'de izleyiciyle buluşacak.

İrfan Şahinbaş Sahnesi:

Melih Cevdet Anday'ın yazdığı, Servet Aybar'ın yönettiği kara komedi türündeki "Müfettişler" adlı eser, bugün, 8 ve 12 Ekim'de izleyicinin karşısına çıkacak.

Şinasi Sahnesi:

Sait Faik Abasıyanık'ın "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" adlı eseri, bugün ve yarın gösterilecek.

Oktay Arayıcı'nın kaleme aldığı İsmet Numaoğlu'nun yönettiği, "Rumuz Goncagül", 11 Ekim'de prömiyer yapacak. İnsaf Hanım'ın, evlenme çağına gelmiş kızı Gülsün’e gazetede yayınlanan gönül postası aracılığıyla eş aramasını anlatan oyun, 12 Ekim'de de seyircinin karşısına çıkacak.

- Opera ve bale

ADOB Modern Dans Topluluğu, izleyiciler ve eleştirmenlerin büyük beğenisini toplayan yapımı Cinderella’yı bugün saat 20.00'de yeniden sahneleyecek.

Shakespeare'in ünlü tiyatro oyunundan ilham alınarak hazırlanan, Gürcistan'ın en önemli bestecisi Revaz Gabichvadze'nin bestelediği Hamlet balesi de 8 Ekim'de Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.

Müzikli çocuk oyunu "Aliş ile Maviş" de minik izleyiciler için 9 Ekim'de sahnelenecek.

Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en önemli eserlerinden "Kanlı Nigar" da ADOB tarafından, 11 Ekim'de sahneye konulacak.

Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun hayatından kesitler sunan "Frida" gösterisi Özgür Adam İnanç koreografisiyle 12 Ekim'de seyirciyle buluşacak.

- CSO

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 2016-2017 konser sezonunu, 7 Ekim'de Rengim Gökmen yönetiminde Tolga Taviş’in bestelediği "Demokrasi Şehitlerine İthafen Senfonik Fragmanlar" eseriyle açacak.

Konserde, CSO, piyanist Hüseyin Sermet'e Çaykovski'nin 1. Piyano Konçertosu'nda eşlik edecek. Konserde CSO, Gökmen yönetiminde Sergey Rahmaninof’un 2. senfonisini de icra edecek.

- BSO

Bilkent Senfoni Orkestrası da sezonu usta şef Avi Ostrowsky yönetiminde 110. doğum yılının kutlandığı Rus besteci Dimitri Şostakoviç'in kapsamlı eseri 10. Senfoni ile 8 Ekim'de açacak.

Yorumlar