Bakan Avcı, Üsküdar 3. Sahaf Festivali'ne katıldı

- Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: - "Bütün öğrenci ve öğretmenlerimizin ama özellikle Türkçe ve edebiyat öğretmenlerimizin buraya mutlaka gelmelerini, ısrarla, önemle vurgulamak istiyorum"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Avcı, Üsküdar 3. Sahaf Festivali'ne katıldı

İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Üsküdar 3. Sahaf Festivali'nin açılış törenine katıldı.

Bakan Avcı, "Üsküdar'da kitap kokusu Boğaz kokusuna karışıyor" temasıyla, Üsküdar sahilinde düzenlenen festivalin açılışında konuştu.

Yerel yönetimlerin bu tür etkinliklerdeki katkısına işaret eden Avcı, İstanbul'un birçok ilçesinde kitap fuarları ile kültür sanat içerikli festivallerin yapıldığını söyledi.

Nabi Avcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e fuar dolayısıyla teşekkür ederek, "Yıllardan beri Üsküdar'da, gençleri, kitap, kalem ve defterle buluşturmak için gerçekten çok güzel çalışmalar gerçekleştirdi, gerçekleştiriyor. Bugün de bunlardan birini birlikte açıyoruz inşallah. Hem Sayın Belediye Başkanımıza hem de onun şahsında kültüre, sanata emek, önem ve öncelik veren bütün yerel yönetimlerimize, belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kitap ve sahaf fuarlarının önemine dikkati çeken Avcı, "Bütün öğrenci ve öğretmenlerimizin ama özellikle Türkçe ve edebiyat öğretmenlerimizin buraya mutlaka gelmelerini, ısrarla, önemle vurgulamak istiyorum." ifadelerini kullandı.


- "Sahaflar festivali, ilim irfan meclisidir"

Hilmi Türkmen de festivale 71 sahafın katıldığını belirterek, hem Üsküdarlıların hem de İstanbulluların hizmetindeki festivalde, kitapseverler, yazarlar ve sahafları buluşturmak istediklerini dile getirdi.

Festivalin yalnızca kitap satılan bir yer olmadığının altını çizen Türkmen, "Aynı zamanda burası ilim irfan meclisidir, buluşma, tanışma, halleşme yeridir. İstanbulumuzu ve Üsküdarımızı doya doya yaşama yeridir festivalimiz." dedi.

Bakan Avcı, törene katılan yazarlar İhsan Süreyya Sırma ve Sinan Genim'e kitap hediye etti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından fuarı gezen Avcı, sahaflarla sohbet ederek, bilgi aldı.

Festival, 23 Ekim'e kadar 10.30-21.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Yorumlar