Bağdat'ta savaş ve şiddeti yansıtan heykel sergisi

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ta "Şehitler Yüreğimizde" adlı heykel sergisi düzenlendi. Bağdat'taki Nasbu'ş Şehit'te (Şehitler Anıtı) tahta ve...

Google Haberlere Abone ol
Bağdat'ta savaş ve şiddeti yansıtan heykel sergisi

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ta "Şehitler Yüreğimizde" adlı heykel sergisi düzenlendi.

Bağdat'taki Nasbu'ş Şehit'te (Şehitler Anıtı) tahta ve kireçten oluşan heykellerin sergilendiği sergide, ülkedeki işgal ve iç savaşın bıraktığı izler ve barış mesajları verildi.

AA muhabirine konuşan katılımcılardan üniversite öğrencisi Hasanin Cafer, "Burada tahta ve kireçten oluşan heykellerim yer alıyor. Bunlarla ülkemizdeki işgal dönemi yaşanan iç savaşın yıkımını anlatıyoruz. Burada ayrıca barışı simgeleyen eserlere de yer verildi." diye konuştu.

Serginin organizatörlerinden Kifah Hayyat, "Irak'taki savaş, sanat ve sanatçıyı da hedef aldı. Ancak uygarlığa ev sahipliği yapan bu ülkede sanat ruhu hiçbir zaman bitmez. Yaşanan yıkım ve şiddet olayları sanatçıları üzse de üretimi engelleyemiyor." ifadelerini kullandı.

Hayyat, söz konusu serginin barındırdığı eserler açısından Ortadoğu'nun en büyük, modern ve kapsamlı heykel sergisi olduğunu kaydetti.

Yorumlar