Atina'da "Türk Film Günleri" başladı

- 13-15 Ekim arasında gerçekleşecek festivalde yakın dönem Türk sinemasının uluslararası üne sahip filmleri gösterimde olacak - Oyuncu Burak Özçivit’e Yunan hayranları yoğun ilgi gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Atina'da "Türk Film Günleri" başladı

ATİNA (AA) – Yunanistan’ın başkenti Atina’da, ünlü Türk yönetmenlerin filmlerinin yayınlanacağı Türk Film Günleri başladı.

Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından düzenlenen Türk Film Günleri’nin açılışına, çok sayıda sanatseverin yanı sıra Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras ve ünlü sinema oyuncusu Burak Özçivit de katıldı.

Açılışta düzenlenen basın toplantısında konuşan Büyükelçi Uras, kendisinin görevinin ülkeler arasında köprüler kurmak olduğunu belirterek, “Bunun için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Burak’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Buradaki son günümde benim için iyi bir veda hediyesi oldu.” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Özçivit, Atina’daki hayranlarından gördüğü ilgiden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Enerjiniz harika. Bu kadarını beklemiyordum. Buraya neden bu kadar geç geldim, onu düşünüyorum.” dedi.

Sanatçıların komşu ülkeler arasında köprü oluşturduğunu ifade eden Özçivit, Türk dizilerinin iki ülke arasında önemli bir bağ kurduğunu söyledi.

Özçivit, “Yunanistan’da sizin evlerinize konuk oluyoruz. Bu yaptığımız bizim işimizin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Bugün şehri dolaştım. Türkçe bilen Türkçe öğrenen insanlar olduğunu gördüm. Dizilerin bir de böyle etkisi var. Bu işbirliğini ve ortak projeleri, özellikle komşu ülkeler arasında artırmamız lazım. Ben üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım.” diye konuştu.

Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Ataşesi Aslı Aksungur da, festivale olan ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sinema ülkeler arasında daha güçlü bağların oluşmasına ve birbirlerine aşina olmasına yardımcı oluyor. Burak Özçivit'e Yunanistan’da oldukça ünlü bir aktör olarak Türk sinemasına ve Türkiye’ye katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

- Ünlü filmler Yunan sanatseverlerle buluşuyor

Atina’da, 13-15 Ekim arasında gerçekleşecek festivalde, yakın dönem Türk sinemasının uluslararası üne sahip filmleri gösterimde olacak.

Özçivit’in başrolde olduğu “Kardeşim Benim” adlı filmin gösterimiyle başlayacak festivalde, Çağan Irmak’ın yönettiği “Unutursam Fısılda”, Emin Alper’den “Tepenin Ardı”, Kaan Müjdeci’nin yönetmenliğindeki “Sivas”, Derviş Zaim’den “Balık”, Tolga Karaçevik’ten “Sarmaşık” ve Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes ödüllü filmi “Bir Zamanlar Anadolu’da” Yunan sanatseverlerle buluşacak.

- Ünlü oyuncuya yoğun ilgi

Erken saatlerden itibaren festivalin düzenleneceği Mihalis Kakoyannis Vakfı binasının önünde toplanan yüzlerce Özçivit hayranı ise, oyuncuyla fotoğraf çekebilmek için yoğun çaba harcadı. Binanın bulunduğu Pireas Caddesi'nde hayranların bina önündeki alana sığmamaları sebebiyle trafik tek şeritten akmak zorunda kaldı. Binaya gelişinde hayranlarının yoğun ilgisi sebebiyle Özçivit arka kapıdan giriş yaptı. Özçivit daha sonra hayranlarının yanına giderek, fotoğraf çektirdi.

Yorumlar