Ata yadigarı eserler kent müzesinde

- Bir zamanlar tarlalarda kullanılan saban, evlerin vazgeçilmezi kömürlü ütü ve çarık gibi yüzlerce unutulmaya yüz tutmuş eşya, Osmaniye Kent Müzesi'nde yeni nesle tanıtılıyor - Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Aslan: "Burayı ziyaret edenler, zaman tünelinden geriye dönüş yapma fırsatı buluyor"

Google Haberlere Abone ol
Ata yadigarı eserler kent müzesinde

OSMANİYE (AA) - Saban, kömürlü ütü, çarık gibi bir zamanların vazgeçilmezi olan çok sayıda unutulmaya yüz tutmuş eşya, Osmaniye Kent Müzesi'nde yeni nesle tanıtılıyor.

Selçuklu mimarisi tarzında inşa edilen ve 600'den fazla eserin sergilendiği müzeyi ziyaret edenler hem kent hakkında bilgi sahibi oluyor hem de geçmişte kullanılan malzemeleri tanıma şansı buluyor.

Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin gelecek kuşaklara aktarılması adına birçok eserin sergilendiğini söyledi.

Müzenin Selçuklu mimarisi tarzında inşa edildiğini ve 3 bölümden oluştuğunu ifade eden Aslan, şöyle devam etti:

"Binanın 1'inci katında unutulmaya yüz tutan meslekler, zanaatlar sergileniyor. Burada berber, köşker, demirci, fotoğrafçı, kalaycı, bıçakçı gibi meslek gruplarıyla beraber, sosyal hayatımızı yansıtan düğün, nişan gibi bölümden oluşuyor. Yine burada yöremize özgü Karatepe Kilimi'nin yapılması canlandırıldı. Müzeyi kurarken bölgede bulunan aşiretleri ve bunların yaşayışları hakkında bilgi edindik. Çukurova çok zengin bir toprak yapısına sahip olduğu için her dönemde kavimler burada medeniyet kurmuşlardır."

"Burayı ziyaret edenler zaman tünelinden geriye dönüş yapma fırsatı buluyor" diyen Hayrettin Aslan, müzenin, yeni neslin geçmişini unutmaması için büyük önem taşıdığını söyledi.

Yorumlar