"Aşırı gerçekçi bir film yaptık"

- Yapımcılığını Birol Güven'in üstlendiği, oyuncuların, gerçek hayattaki kişiliklerini canlandırdıkları "Pamuk Prens", 7 Ekim'de vizyona girecek - Yapımcı Güven: - "Hep bir senaristin hayal gücüne dayanıyoruz. Halbuki hayatta öyle güzel filmler var ki biz onlardan birini anlatmaya çalıştık" - "Sekseler zaten 12 Eylül'e karşı durmuş bir dizi. Bizim dizimiz, duvara yazı yazanların değil, duvarına yazı yazılanların dizisi"

Google Haberlere Abone ol
"Aşırı gerçekçi bir film yaptık"

İSTANBUL (AA) - MUSA ALCAN - Bugüne kadar yapımcı olarak birçok projeye imza atan Birol Güven, sıra dışı hikayesiyle dikkati çeken "Pamuk Prens" filmini, 7 Ekim'de sinema izleyicisiyle buluşturacak.

En çok izlenen televizyon dizilerinden, "Çocuklar Duymasın", "Ayrılsak da Beraberiz" ve "Seksenler"e imza atan Güven, "Dersimiz Atatürk" ve "Mandıra Filozofu" gibi filmlerin ardından, başrolünü Tamer Karadağlı'nın oynadığı "Pamuk Prens"le, yapımcılığını üstlendiği filmlere yenisini ekledi.

Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin sürprizlerle dolu sıra dışı bir hikayesi olduğunu ve ortaya çok komik, eğlenceli bir iş çıktığını söyledi.

Başrolünde, daha önce birlikte çalıştıkları Karadağlı'nın rol aldığını kaydeden Güven, "Çok fazla gerçek bir film. Ben de oynuyorum filmde ama ben de bir yapımcıyı oynuyorum. Kendimi oynuyorum aslında. Ailece oynuyoruz. Benim eşim de oğlum da kızım da oynuyor. Tamer'in kızı, eşi, herkes oynuyor. Biraz dünyada da eşi benzeri olmayan, bunu iddialı bir şekilde söyleyebiliriz, aşırı gerçekçi bir film yaptık." diye konuştu.

- Herkes kendisini oynuyor

Birol Güven, filmdeki tüm oyuncuların kendisini oynadığının altını çizerek, şu bilgileri verdi:

"İçeride bir oyun yok. Oyunculuk yok ve oyuncu olarak filme katılan bir kişi de yok. Senarist ve yönetmen arkadaşlarımız oynuyor. Biraz böyle kendi gerçekliğimizi anlatıyoruz. Zaten gerçeğin peşindeyiz. Kurgudan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyoruz. Çünkü dünyadaki hiçbir şey, gerçek kadar ilginç değildir. Artık kurgudan sıkıldı insanlar. Hikayeler bir senaristin hayal gücü. Hep bir senaristin hayal gücüne dayanıyoruz. Halbuki hayatta öyle güzel filmler var ki biz onlardan birini anlatmaya çalıştık."

TRT 1'de yeni sezonda da izleyiciyle buluşacak olan "Seksenler" dizisine de değinen Güven, dizinin klasik olma yolunda ilerlediğine işaret ederek, kaybedilen ve sahip çıkılması gereken toplumsal değerleri anlattıklarını dile getirdi.

Güven, yeni sezonda 1986-1987 yıllarını dizide konu edineceklerini belirterek, Türkiye'nin bugünkü halinin, o dönemle benzeşen yanlarının çok olduğunu kaydetti.

Sıradan insanların gündelik hayatını Seksenler'de anlattıklarını vurgulayan Güven, "Seksenler zaten 12 Eylül'e karşı durmuş bir dizi. Seksenler'in en büyük hikayesi, 12 Eylül'ün, bu sıradan insanlara yaptıkları fenalıklar. Hatta biz şöyle birşey bulmuştuk. Demiştik ki 'Bizim dizimiz, duvara yazı yazanların değil, duvarına yazı yazılanların dizisi.' Mahallelinin çektikleri vardı. 12 Eylül nedeniyle sıradan insanların başına neler geldi? Aynı şeyi 15 Temmuz'da da gördük. 15 Temmuz’un sıradan insanlara yaptıkları fenalıklardı. Biz hala onları anlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Pamuk Prens"

Tamer Karadağlı'nın hayatından yola çıkılarak yazılan Pamuk Prens'te, Birol Güven yeni projesi için Karadağlı'ya başrol vermek istese de etrafındakiler bunu onaylamaz. Öte yandan Karadağlı, boşandığı eşi Arzu Balkan'a kendisini affettirmeye çalışır ama eski alışkanlıklarından vazgeçmekte zorlanır.

Filmde Karadağlı'ya, eski eşi Arzu Balkan ve kızı Zeyno'nun yanı sıra Birol Güven, Hamdi Alkan, Pınar Altuğ, Emel Müftüoğlu ve Şoray Uzun eşlik ediyor.

Yönetmenliğini Güven ile Hasan Tolga Pulat'ın üstlendiği filmin senaryosunu ise Güven kaleme aldı.

Yorumlar