"Ankara Yazı-Veda Mektubu", televizyon izleyicisiyle buluşacak

- Oyuncu Tuzcuoğlu: - "Film, yalın, sade ve sahici duygular üzerinden ilerliyor. O dönemi yaşamamış genç nesiller üzerinde farkındalık yaratıcaktır. Sarsıcı ve etkileyici bir yapım oldu"

Google Haberlere Abone ol
"Ankara Yazı-Veda Mektubu", televizyon izleyicisiyle buluşacak

İSTANBUL (AA) - TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen 33 filmden biri olan "Ankara Yazı - Veda Mektubu", "TRT Ev Sineması" kuşağında, yarın ilk kez televizyon izleyicisiyle buluşacak.

Yönetmenliğini Kemal Uzun'un üstlendiği ve 12 Eylül darbesinden sonra idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun hikayesini anlatan film, 6 Mayıs'ta beyaz perdede sinemaseverlerin beğenisine sunulmuştu.

Filmin başrol oyuncularından İpek Tuzcuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin darbe dönemine, Pehlivanoğlu'nun ailesinin gözünden baktığını ve bir hukuk mücadelesini anlattığını söyledi.

Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesini (Zeynep) canlandıran Tuzcuoğlu, filmin ideoloji, hamaset ve abartı içermediğini belirterek, "Zeynep Hanım, gerçek bir hayat hikayesi olduğu için tüm bu acıları yaşamış bir anneydi. Aile ile ilgili mevcut belgeselleri ve röportajları araştırarak role hazırlandım. Film, yalın, sade ve sahici duygular üzerinden ilerliyor. O dönemi yaşamamış genç nesiller üzerinde farkındalık yaratacaktır. Sarsıcı ve etkileyici bir yapım oldu." ifadelerini kullandı.

Tuzcuoğlu, o dönemde çarpık bir adalet sisteminin hakim olduğunu aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Haksız bir şekilde idam edilmiş, gencecik bir evladın ve ailesinin çaresizliği ve yalnızlaşma süreci var filmde. Adalet ve vicdanın her dönemde ve her süreçte mutlaka sağlıklı bir şekilde işlemesi gerekiyor. Adalet terazisi dengede olmayan toplumların acıları da ne yazık ki bitmeyecektir. Darbe dönemi, vicdansız bir mevsimdir ve tazecik fidanların acımasızca kesilip talan edildiği bir dönemdir benim için."

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimini hatırlatan Tuzcuoğlu, "15 Temmuz sürecinde de gördük ki toplumda bilinçlenme, demokrasiye sahip çıkma duygusu ve vatan sevgisi en üst dereceye çıktı. Zaten halkımız da ilk andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın canlı yayındaki çağrısıyla, bir ilki gerçekleştirip kahramanlık dersi vererek sokaklara çıktı ve bu kalkışmaya direndi. Böylece aradan geçen bunca yılda, siyasete sahip çıkma kültürünün gelişmesinin de etkisini görmüş olduk. 15 Temmuz şehitlerimizin ruhları şad olsun." dedi.

Yapımcılığını Galip Güner ile Elin Ecealp'in üstlendiği "Ankara Yazı-Veda Mektubu"nun başrollerinde ayrıca Gürkan Uygun, Münir Can Cindoruk ve Burçin Abdullah yer alıyor.

Ümit Acar, Tuncer Salman ve Sefa Zengin'in de rol aldığı film, Ankara'da solcuların gittiği bir kahvehanenin 1978'de taranmasından sonra, 20 yaşlarındaki Mustafa Pehlivanoğlu'nun gözaltına alınması üzerine, anne ve babasının hukuk mücadelesini anlatan gerçek bir hikayeden yola çıkıyor.

Yorumlar