Amerikalı gençlerin yeni hobisi: Balta fırlatma

- ABD'nin ilk balta poligonunu kullanmak isteyenler ortalama 2.5 saat süren bu deneyim için yaklaşık 50 dolar ödüyor

Google Haberlere Abone ol
Amerikalı gençlerin yeni hobisi: Balta fırlatma

CHICAGO (AA) - Kanada’dan sonra de ABD’de açılan “balta fırlatma poligonu” farklı eğlence arayışındaki gençlere hitap ediyor.

Bad Axe Throwing firmasının Chicago’da açtığı ABD’nin ilk balta poligonu gençlerden yoğun ilgi görüyor. Takımlar oluşturarak ortalama 2.5 saat süren turnuvalar düzenleyen balta fırlatma meraklıları, eğitmenler gözetiminde günün stresinden kurtuluyor. Poligonu kullanmak için yaklaşık 50 dolar ücret ödeyen gençler özellikle doğum günü ve bekarlığa veda partileri için söz konusu etkinliği tercih ediyor. Poligonda alkol alınmasına izin verilmiyor.

ABD’nin ilk balta poligonu hakkında AA muhabirine açıklamada bulunan firma yetkilisi Julian Rutkowski, “Firmamız ilk balta fırlatma poligonunu yaklaşık 2 yıl önce Kanada’da açtı. Firma yönetimi, kısa sürede Kanada’nın birçok bölgesine yayılan poligonların ABD’de de ilgi göreceği düşüncesiyle Chicago’da bir şube açmayı uygun gördü.” dedi. Rutkowski, Chicago halkının da Kanadalılar gibi yeni deneyimlere açık bir yapıya sahip olduğu için ABD’nin ilk balta poligonunun bu kente açıldığını ifade etti.

Balta poligonunu ziyaret eden müşterilerin büyük bölümünü ortak aktivite yapmak isteyen grupların oluşturduğunu ifade eden Rutkowski, “Genellikle şirket etkinlikleri, bekarlığa veda partileri ve doğum günleri için poligona gelen meraklılar unutulmaz bir deneyim yaşıyorlar.” dedi.

Eylül ayında açılan poligonun yeni şubelerle ABD geneline yayılması bekleniyor.

Yorumlar