Akhisar’da edebiyat ve sanat üzerine söyleşi

Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesi Şeyh İsa Edebiyat Mektebi ve Medeniyet Söyleşileri kapsamında Yazar Mehmet Doğan ve Ressam İsmet Yedikardeş Akhisarlılarla sanat üzerine söyleşi yaptı.Akhisar’da Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesi Şeyh İsa...

Google Haberlere Abone ol
Akhisar’da edebiyat ve sanat üzerine söyleşi

Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesi Şeyh İsa Edebiyat Mektebi ve Medeniyet Söyleşileri kapsamında Yazar Mehmet Doğan ve Ressam İsmet Yedikardeş Akhisarlılarla sanat üzerine söyleşi yaptı.

Akhisar’da Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesi Şeyh İsa Edebiyat Mektebi ve Medeniyet Söyleşileri düzenlendi. Söyleşiye katılan Yazar Mehmet Doğan ve Ressam İsmet Yedikardeş, 2 saatlik programda sanat üzerine Akhisarlılarla düşüncelerini paylaştı. Deneme ve biyografi yazarı Fahri Tuna’nın yönettiği programda konuşan Yazar Mehmet Doğan, dil okyanusunda birçok sözcüklerin olduğunu bunların bazılarının unutulduğuna dikkat çekerek, “Bazen bir bakıyoruz bir edebiyatçı o geçmişteki kelimeye eli değiyor ve hayata döndürüyor. Yeni bir anlam yüklüyor ve o kelime tekrar aramızda dolaşmaya başlıyor. Bizim kullandığımız kelimeler, bu kelimelerin her birinin kitabı yazılabilir, hikayesi anlatılabilir. Ben o kadar çok fazlasını yapmadım da kelimelerin seyir defterini biraz onlarla ilgili bazı bilgileri bir araya getirdim. İnsan hayatını iki kelime ile anlat deseler, ben derim ki insan hayatı anlamak ve anlatmaktan ibarettir. Her insan doğduğundan itibaren çevresinin yakınlarını olup bitenleri anlamaya çalışır ve buna karşı tepkisini de anlatmaya gayret eder” dedi.

Ressam olduğunu ve kendini fırça ile ifade edebildiğini belirten Ressam İsmet Yedikardeş ise diğer edebiyatçılar gibi kendini ifade edemeyeceğini belirterek hayatı sürecindeki ressamlık serüvenini anlattı.

Yorumlar